woensdag 2 oktober 2002

Boterhoofdige minister

Het zou Minister De Boer sieren als hij de hand in eigen boezem zou steken en de boter eens goed van zijn hoofd zou wassen. Het moet nu maar eens uit zijn met zijn schijnheilige houding.

Een aantal dagen geleden was hij "teleurgesteld" over de prijsverhogingen bij NS, nu weer heeft hij 'geen mogelijkheden om goedkopere kaartjes "af te dwingen". Formeel heeft hij daar wel gelijk in, maar wanneer zijn ministerie eens niet de van de NS verlangde vergoeding voor het gebruik van de infrastructuur zou verhogen, heeft de NS in ieder geval weer een argument/reden minder om de tarieven te verhogen.

Als de NS-tarieven niet omhoog mogen omdat de service niet verbetert (zoals de reizigers dagelijks ervaren), kan het Ministerie vanVerkeer al evenmin de kosten voor het gebruik van de infrastructuur verhogen. Dat ook die infrastructuur niet verbetert ervaren de reizigers eveneens dagelijks met alle gebroken bovenleidingen, wissel- en seinstoringen, en door de verkeersleiding niet adequaat opgeloste vertragingen.

Geen opmerkingen: