woensdag 28 maart 2007

Alleluya-domheid ten voeten uit

In de Sp!ts loopt de afgelopen dagen weer een discussie over christenfundamentalisme en vandaag is het daarin o.a. de beurt aan ene H. Fekken uit Amsterdam, die zijn ingezonden brief begint met:

"Waar bent u zo bang voor, B. van de Berg, dat het klimaat christelijker wordt? Dat zou u in ieder geval niet schaden. Christenen zijn in hun doen en laten tegenover hun medemensen heel wat beschaafder dan u. [...]"

De leeghoofdigheid van deze H.F. loopt bijna van de pagina af. Hoe is het in kotsnaam mogelijk dat iemand die weet hoe de gristen Balkenende willens en wetens Nederland laat deelnemen aan illegale oorlogen, die ook nog eens begonnen zijn op basis van leugens, hoe de gristen Donner beslissingen neemt over de Schiphol-gevangenis (geen centrale ontgrendeling van de cellen, vanwege het ontsnappingsgevaar), hoe staatssecretaris Van Geel (ook van het zogenaamd christelijke CDA) steeds dezelfde leugen blijft herhalen over de straling van UMTS-zenders, durft te beweren dat christenen "beschaafder" zijn of zelfs maar durft te suggereren dat ze beschaafd zijn...

Geen opmerkingen: