dinsdag 22 april 2008

TERUGbetalen aan de Staat?

Volgens een bericht (uit de koker van het ANP) in de Metro van vandaag moet een zigeunerfamilie bijna € 300.000 "terugbetalen aan de Nederlandse staat". Deze familie leidde een luxe bestaan, dat zij financieerde door het plegen van winkeldiefstallen.

Het is natuurlijk mogelijk dat alles is zoals het er staat, maar het ANP kennende is dat hoogstwaarschijnlijk niet het geval. Denk even met mij: als deze familie het betreffende geld moet terugbetalen aan de Staat, dan betekent dat:
  • de diefstallen werden gepleegd in staatswinkels (in dat geval klopt de tekst); of:
  • de staat steekt het bij de winkels gestolen geld in eigen zak (niet onwaarschijnlijk, net zoals er voortdurend geld uit de zakken van de belastingbetalers gerold wordt voor het financiëren van allerlei nutteloze zaken (Betuwelijn, HSL-spoorlijn, nieuwe straaljagers voor het leger, deelname aan, zelfs volgens het oorlogsrecht onrechtmatige, oorlogen, een geldverslindend koningshuis);
  • de schrijvelaar van het ANP kletst uit zijn nek...
Ik heb deze schandalige praktijk op 9 oktober 2004 al eens aan de kaak gesteld in mijn artikeltje Schadeloosstelling voor slachtoffers!, maar je kunt er donder op zeggen dat dit soort wantoestanden zal blijven bestaan, zolang als Nederland een 'democratie' is.

Geen opmerkingen: