dinsdag 30 september 2008

Ook de schuld van de broeikasgassen?

Zoals de lezers van mijn blog weten, heb ik al vaker (ook jaren geleden al) getwijfeld aan de verhaaltjes die ons worden voorgeschoteld over de opwarming van de atmosfeer, die uiteindelijk vooral goed lijkt om ervoor te zorgen dat we begrip hebben voor allerlei milieubelastingen... terwijl notabene de zelfverklaarde milieu-guru Al Gore de atmosfeer vervuilt met vliegtuiguitlaatgassen om ons te vertellen dat vliegen slecht is voor het milieu...

Ofschoon er pas -vergeleken met de leeftijd van de aarde- zeer kort op verantwoordelijke wijze statistieken worden bijgehouden over het klimaat en het weer, menen allerlei wetenschappers -maar vooral politici- precies te weten wat er aan de hand is, zonder dat ze bereid lijken in aanmerking te nemen dat er altijd al warme en koude perioden geweest zijn op aarde (denk maar aan de ijstijden, die in het verleden zelfs een groot deel van Noordwest-Europa met ijs overdekten).

Helaas is de informatie die voor ons geschikt wordt geacht al net zo zorgvuldig voorgekookt als de motiveringen van de régimes van dienst om deel te nemen aan kapitalistische oorlogen. En wanneer, zoals vanaf 2001, de gemiddelde temperatuur zelfs enigszins daalt (zie o.a. het artikel in Nature van 25 juni 2008), dan moet je écht moeite doen om daarachter te komen.

Vandaag meldt NASA dat er dit jaar al 200 dagen niet één zonnevlek op de zon te zien is geweest! De vorige keer dat dat gebeurde was in 1954. Dean Pesnell van het Goddard Space Flight Centre wijst erop dat dit mogelijk ook invloed kan hebben op het klimaat op aarde: "Er is ook het probleem van de zonnestraling. Onderzoekers zien nu de minst lichte zon waarover gegevens bestaan. Het is maar een kleine verandering, slechts een fractie van één procent, maar zij is toch van belang. Vragen over de uitwerking op het klimaat zijn vanzelfsprekend wanneer de zon zwakker blijft worden."

De ecotaks-mafia zal ons hier ongetwijfeld niet over informeren, want het milieu is een fantastisch excuus om ons extra geld uit de zak te kloppen. En, wie weet, misschien vertellen ze ons binnenkort nog dat de zon zwakker aan het worden is tengevolge van onze broeikasgassen ... en laten ze ons ook een 'zonheffing' betalen...

1 opmerking:

Anoniem zei

de natuur is een lijk

En de lijkenpikkers (ekolast-opstrijkers) moeten goed gekleed gaan om als de dieven die ze zijn niet te zeer op te vallen.

En die zonneheffing ligt ook voor de hand, daarvan bouwen ze in het diepste geheim voor zichzelf een grote bunker onder een van de polen (of misschien wel onder alle twee) om daar zelf in te kruipen als het hier te koud, of te heet wordt om fatsoenlijk te kunnen leven.
Omdat die bunker(s) geheim moet(en) blijven, wordt die (worden ze) gebouwd door jonge gespierde mannen, die daarna zonder verdoving worden geslacht (kunnen ze ook niks verklappen), want kannibalisme is de uiterste vorm van belastingheffing (waarom ophouden bij het jatten van een enkele nier uit sloppenkinderen, als je volgroeid vlees kunt oogsten).
En als de bunker(s) bewoond is (zijn) en van de afkoelende of verhitte wereld afgesloten (en de rest van de wereldbevolking gekookt of kapotgevroren is), dan blijkt natuurlijk dat de zon een grapje heeft uitgehaald en weer op de gewone temperatuur gaat stralen, kunnen de bunkerfiguren weer gewoon naar buiten en is het bewonen van de wereld eindelijk hun alleenrecht.
Dat er een paar miljoen jaar overheen kan gaan, de zon lacht langzaam, is natuurlijk geen punt, want in de bunker(s) is opzettelijk niks binnengebracht wat de tijd kan meten.

Of nee, van die zonneheffing wordt een mega-grote pook gebouwd, waarmee een paar tot levenslang veroordeelde beroepsmisdadigers (na terugkomst helden natuurlijk) het vuurtje in de haard gaan oprakelen, in pakken van al gore-tex, versterkt met bromochlorofeen in de blauwe strepen tegen uitvallend mondglazuur en zonnebrillen van roestvrij staal, want van dichtbij is elk vuurtje warmer dan van veraf.

Okee, genoeg gekolderd, even samenvatten: groene stroom komt niet van windmolens, maar uit lekkende kerncentrales in Frankrijk, met vervalste (sorry, overgenomen) 'vergunningen' of 'garanties'; in Nederland wordt hard gewerkt aan het milieu, want we bouwen kolencentrales en binnenkort komen er ook weer kerncentrales (ondanks dat we daar 'eigenlijk' tegen zijn, maar een onderzoek onder 1000 zorgvuldig geselekteerde struisvogels heeft uitgewezen dat er daarvan toch zeker 502, maar misschien zelfs wel 506, twijfelaars hou je altijd, gematigd vóór kernenergie zijn, althans niet uitgesproken tégen, tenminste niet voorzover ze dat gezegd hebben), dus tegen de tijd dat de zon ophoudt met stralen, doen we gewoon het deksel van de afvalputjes open en stralen we zelf een eind weg - de lijkenpikkers zijn met de 'jules verne' (een ruimtependeltrein) inmiddels naar de maan verkast - zover zal die putlucht écht wel reiken.
De rest van de wereldbevolking (eh, die was er toch niet meer, meneer? bijna goed opgelet Jantje, maar dat was in een ander sprookje) krijgt pukkels en blaasjes en verbrandt een beetje, dus dat straalt lekker mee.

Heb ik nog iets vergeten? O ja, waar kan ik me aanmelden als bemanningslid van de jongste dag-schuit?