vrijdag 16 april 2010

Prostitué(e) of beroepsmoordenaar?

Minister Hirsch Ballin heeft een wetsvoorstel ingediend, waarmee hij beoogt de leeftijd waarop iemand "prostituee" mag worden (als rechtgeaard christenfundamentalist gaat hij er kennelijk van uit dat alleen vrouwen zich [laten] prostitueren!) te verhogen van 18 naar 21 jaar. Dan kunnen ze namelijk 'meer weloverwogen voor hun beroep kiezen'. (De Pers, vandaag)

Het Nederlandse ministerie van oorlog vindt het kennelijk minder belangrijk dat iemand er weloverwogen voor kiest om beroepsmoordenaar te worden, want daar heeft men al plaats voor jongeren vanaf de leeftijd van 17 jaar...

Kennelijk is het voor Hirsch Ballin niet zo belangrijk om er weloverwogen voor te kiezen om anderen te vermoorden, dan om de kost te verdienen met betaalde sex... Waarschijnlijk zijn daarom sommige alleluya's zelfs bereid mensen te vermoorden om te voorkomen dat deze meewerken aan een abortus (in christenfundamentalische termen "het beëindigen van een ongeboren leven").

Toch had ik altijd de indruk dat het grote sprookjesboek van de christenen het doden van anderen ernstiger vindt dan prostitutie...

1 opmerking:

wim wejes zei

Tja, zoa als gebruikelijk weer goed opgemerkt!

Ik herinner me ineens ook weer dat, toen ik verplicht in dienst moest, wel mocht leren doden, maar niet mocht stemmen. Die opmerking vond de militaire meerdere meerdere ook niet echt leuk.

Maar: ze hebben er wat op gevonden, zoals we zien.