zondag 2 februari 2014

Of anders misschien een baantje zoeken?

't Is toch wat... de Belgische prins Laurent en zijn vrouw Claire moeten leven van maar € 307.000 per jaar, en dan moeten ze ook nog eens belasting betalen. (De Standaard, 31 januari 2013) En ze MOETEN al zoveel doen voor dat beetje geld (niks namelijk).

Het is natuurlijk ook mogelijk dat ze gewoon geen zin meer hebben om de hele dag nagestaard te worden door van die simpele "Ooo"-roepers ("Ooo! Daar is de prins!")... dan is het inderdaad wel erg weinig als smartegeld. 

Misschien zouden ze ontwikkelingswerk kunnen gaan doen in "de Kongo". Dat zou een kleine tegemoetkoming kunnen zijn voor de roofpartijen van zijn voorouders aldaar. 

Maar wellicht is hij wel bang in de kookpot terecht te komen bij menseneters? Ik weet tenslotte niet in hoeverre Laurent op de hoogte is van de gewoonten van de bewoners van de voormalige Belgische kroonkolonie. Tja, in dat geval zit er misschien niet veel anders op dan een krantenwijkje te zoeken. Daar kan hij dan af en toe toch wat brandstof voor kopen voor zijn helicopter...

Geen opmerkingen: