woensdag 28 mei 2003

Volop geld - voor nutteloze doeleinden...

De Metro van vandaag had ook weer een verheugend nieuwtje: De demissionair minister van Verkeer en Waterstaat De Boer is er vandaag op het laatste moment nog in geslaagd een bedrag van 380 miljoen euro te pikken van de Nederlandse belastingbetaler om het daarna weg te gooien. Het wordt natuurlijk anders gebracht, want met dat geld moet 150 kilometer aan "spitsstroken" worden aangelegd.

Iedereen die een beetje kan nadenken (maar als je dat kunt, word je natuurlijk geen politicus bij een rechtse partij!) beseft dat hiermee 150 kilometer aan files zullen (lijken te) verdwijnen, maar iedereen kan ook op zijn vingers natellen (of desnoods op zijn zakjap) dat die files nu zullen opduiken op andere punten, vóór bruggen, tunnels, punten waar snelwegen bij elkaar komen, enz.

Kortom: hier wordt 380 miljoen verspild om files te verplaatsen...Of (maar nou lijkt het wel alsof ik kwaadwilligheid vermoed of zelfs wil suggereren) zou dit bedoeld zijn om de toch al zo (door fraudes) geplaagde bouwsector een hart onder de riem te steken?

Geen opmerkingen: