maandag 15 november 2004

Glurende regering

De Nederlandse regering wil internet-providers verplichten om alle gegevens betreffende het internetverkeer van hun klanten gedurende langere tijd te bewaren. Wat voor zin heeft dat? Dit kost de providers (en niet te vergeten ook hun klanten, ons dus) hopen geld.

Toen de Metro onlangs per e-mail bedreigd werd, had justitie geen tijd (of menskracht) om hiernaar een onderzoek in te stellen, terwijl het toch niet moeilijk zou moeten zijn om aan de 'headers' van de dreigmailtjes de schuldige(n) te achterhalen.
Wat kan dan nu de bedoeling zijn van het opslaan van onze privé e-mail correspondentie en van gegevens betreffende de sites die wij bezoeken.

Natuurlijk vertrouw ik de Nederlandse regering (althans... voorzover als ik zie wat ze doet), want anders zou ik bijna gaan denken dat ze alleen maar een mogelijkheid wil hebben om bijv. mensen te chanteren met het bezoek van sex-sites... net zoals Lou de Jong indertijd (volgens mij op verzoek van de regering) spontaan materiaal opdook over het oorlogsverleden van de luizen in de pels van Van Agt (Aantjes en Biesheuvel), waarna ze zonder probleem gewipt konden worden.

Geen opmerkingen: