dinsdag 9 november 2004

Vertrouwen?

De Nederlandse regering vond dat we de door Bush & Co. vervalste bewijzen over massavernietigingswapens in Irak moesten geloven. Iedereen weet intussen dat zelfs Bush zijn vergissing (lees: leugen) heeft toegegeven. Waarom zouden we de regeerders nu wél moeten geloven wanneer ze ons vertellen over de terrorisme-dreiging?

Ze winnen namelijk een hoop wanneer ze ons overtuigen dat ons leven en onze samenleving in gevaar zijn. We zullen eerder bereid zijn om nog meer belasting te betalen voor hun maatregelen (en misschien ook nog voor andere dingen die alleen in hun geheime agenda staan) en bovendien vermindert zo de weerstand tegen het onderscheppen en bewaren van onze telefoongesprekken en e-mails. En mensen die zich hier toch tegen blijven verzetten, zijn waarschijnlijk zelf terroristen, volgens de filosofie van Bush: "Wie niet met ons is, is tegen ons".

Snappen ze nou echt niet dat de filosofie van Bush alleen maar meer slachtoffers oplevert? En onze (nou ja 'onze'... niet de mijne!) "christelijke" premier zou ik nog even willen verwijzen naar Mattheus 26:52..

Geen opmerkingen: