vrijdag 17 september 2010

En waarom niet ook de personen van monarchale status?


Gisteren meldde het Belgische dagblad De Standaard dat nog deze eeuw de Keizerspinguïn (Aptenodytes forsteri) zal uitsterven.

Als de mensheid het al voor elkaar krijgt dat deze diersoort verdwijnt (door de opwarming van het klimaat, volgens het artikel in De Standaard), dan lijkt me dat men zich nu des te dringender zou moeten inspannen om de monarchieën te doen uitsterven, de keizers en koningen en alle andere leden van die soort. Het voordeel voor dezen is dat ze als personen gewoon kunnen blijven leven. Ik ben al tevreden als ze veranderen in min of meer 'normale' mensen. De oplossing van de Russische en de Franse Revolutie is volgens mij niet noodzakelijk. [foto © 2010 Dwarslezer/Entrelector]

In Nepal hebben we kunnen zie hoe weinig het kost om een monarchie af te zetten en een republiek uit te roepen (Haarlems Dagblad, 28 mei 2008). Goed voorbeeld!, zou ik zeggen.

Het is zeker dat het voor veel lieden uit deze klasse, die nooit hebben leren werken, moeilijk zal zijn om een fatsoenlijke baan te vinden in deze crisistijden, maar van de andere kant hebben hun families in de loop der tijden met hun feodale activiteit (passiviteit?) zoveel geld vergaard, dat ze tijd te over hebben om een beroep te leren op het niveau van hun intellectuele capaciteiten en van hun intelligentie.

Geen opmerkingen: