zaterdag 26 maart 2011

Wat gaat het Verenigdestaatse Vreemdelingenlegioen doen in Syrië?

Onlangs werd door Washington (daarin met slaafse trouw gesteund door de EU en -uiteraard- het Verenigdestaatse Vreemdelingenlegioen, de NAVO) besloten in te grijpen in Libië, omdat Muanmar Ghadaffi de burgerbevolking aan het uitmoorden zou zijn.

Intussen is er ook in Syrië geschoten op "vreedzame protesteerders" (NewYork Times van gisteren). Wat gaat de kapitalistische internationale nu doen?

Durven de Washingtonse neokolonialisten het aan om ook daar de burgerbevolking te gaan "beschermen"? Of zijn zij bang voor de reactie van bijna-buurland Iran, dat misschien kan denken dat een bezetting van Syrië bedoeld zou kunnen zijn om vandaaruit Iran aan te vallen? Of is dat misschien juist een reden voor Washington om hier ook de "burgerbevolking te gaan beschermen" tegen schietpartijen? Tegen schietpartijen van de huidige Syrische machthebbers uiteraard, want de bisschoppelijk goedgekeurde raketten van de NAVO zijn minstens even dodelijk voor burgers. Of zal Washington wellicht de Israeli's onder druk zetten om Syrië te bombarderen, bijv. met het dreigement dat anders misschien de steun voor de verdere kolonisatie van Palestina zal worden ingetrokken?

De komende dagen zullen we in de gelijkgeschakelde pers zien wat de plannen zijn: wanneer nu, net als in het geval van Libië, grootschalig gezorgd wordt voor een collectieve verontwaardiging, dan zal ook Syrië ten slachtoffer vallen van het kapitalistische kolonialisme.

Voor de aardolie hoeft het land in ieder geval niet bezet te worden, want volgens het CIA Factbook neemt de productie van aardolie af...

Geen opmerkingen: