zondag 17 november 2013

Dwangarbeid in ons O-ZO vrije knikkerlandje (waar het niet om de knikkers gaat, maar om het geld!)

Mensen met een bijstandsuitkering moeten vanaf volgend jaar dwangarbeid gaan verrichten (De Telegraaf van 13 november). Ze "mogen" zelf bedenken wat ze voor "maatschappelijk relevant" werk willen gaan doen (sneeuwruimen, klaaroveren, "maatje" zijn voor ouderen, noemt De Telegraaf als voorbeelden). Dat is allemaal werk dat eigenlijk door betaalde krachten dient te geschieden (respectievelijk door gemeentewerkers, politie-agenten en bejaardenwerkers). En natuurlijk als een bijstandsgerechtigde toevallig een vrachtwagenrijbewijs heeft, kan hij ook op een vuilniswagen ingezet worden. Op deze manier kunnen er overal nóg meer mensen ontslagen worden bij -zogenaamde- reorganisaties. Als dan later -zogenaamd- blijkt dat er werk blijft liggen, kunnen weer gratis dwangarbeiders (bijstandsgerechtigden) worden opgeroepen. En als die om een of andere reden niet willen, welnu, dan krijgen ze gewoon geen uitkering meer. Nóg meer geld voor de Haagse Bluffers...

Wat is het verschil tussen de "Arbeitseinsatz" van de nazi's, de dwangarbeid in Siberië en deze dwangarbeid 2014?
De nazi's hadden het "excuus" dat ze natuurlijk heel veel mensen nodig had om in een oorlog om "Lebensraum" dood te laten schieten, en daarom werden Nederlanders, Polen en anderen maar ingezet als dwangarbeiders (en joden, homo's, communisten en andere "ongewenste elementen" als slaven, die zich gerust dood mochten werken).
En de Sovjet-Unie "moest" natuurlijk de anti-revolutionaire reactionnaire uit de samenleving verwijderen.
In Nederland gaat het er alleen om, om zoveel mogelijk geld uit de zakken van de burgers te stelen om het te kunnen besteden aan o.a. belastingverlaging voor patsers en andere nuttelozen, én natuurlijk voor het kopen van straaljagers en ander oorlogstuig (of voor het voeren van koloniale oorlogen in Irak, Afghanistan en momenteel weer in Mali).

Dat is ook de enige reden waarom de AOW-leeftijd omhoog schuift. Mensen moeten langer werken, ook al is er geen werk. Tja, dan zijn die mensen werkloos en krijgen ze een -steeds verder uitgeklede- werkloosheidsuitkering, en daarna een bijstandsuitkering (tenzij ze natuurlijk samenwonen met iemand anders met inkomen: dan krijgen ze niets). Dat vinden de kapitalistische Haagse Bluffers van het PVVDA-régime alleen maar prettig. Des te meer geld voor hun werkelijke achterban (de patsers, en de grootgraaiers). Het dringt niet tot hen door (althans, vermoedelijk interesseert het hen geen barst), dat daardoor de Nederlandse economie steeds verder keldert.


Ik zal het nog een keer proberen uit te leggen: patsers potten "hun" geld op en geven weinig uit (tenslotte kunnen ze ook maar een bepaalde hoeveelheid voedsel consumeren en drinken ze toch ook niet meer dan één liter whiskey (of wodka?) per dag. Dat blijkt wel, omdat het aantal miljonairs in Nederland behoorlijk snel stijgt (zie bijv NRC van 23 juli dit jaar).
Alle andere burgers zouden best wel wat meer (en beter, dus duurder) voedsel willen kopen en die lusten ook af en toe wel eens een biertje, MAAR daar hebben ze dus geen geld voor. Er wordt derhalve veel minder verkocht aan alle patsers (1%), dan de gewone burgers zouden kunnen kopen (99%), MITS ze geld hadden. Dat het bedrijfsleven dus weinig omzet is het gevolg van de Haagse politiek om het geld in de zakken van de nuttelozen van de maatschappij te laten wegrotten.

Geen opmerkingen: