maandag 11 november 2013

Nederland uit recessie?

Dat is de conclusie die een artikel op de site van het consumentenprogramma Kassa suggereert (op grond van informatie van het ANP/De Telegraaf). 

"Nederland profiteert" volgens "de meeste gepeilde economen", "van de voorzichtig aantrekkende economie in de omringende landen."

Nog afgezien van de vraag wat er klopt van deze halfslachtige belofte (ook de woningmarkt zou trouwens bijna uit de crisis zijn, volgens dezelfde bron) geeft zelfs dit korte artikeltje een zeer tragisch beeld van de Nederlandse economie. Die zou, volgens de opmerkingen van Wouter Bos bij het begin van de crisis, zo sterk zou zijn dat wij er nauwelijks iets van zouden merken.
De verantwoordelijkheid ligt onloochenbaar bij de incompetente Nederlandse politici (waarvan diezelfde Wouter Bos er ook een was en die dus medeplichtig is aan de ellende die in de voorbije jaren over bijna de hele Nederlandse bevolking (de "99%") uitgestort is), want zij hebben de Nederlandse economie met hun uitbuitingspraktijken alleen maar dieper in de put gestort. Immers, de Nederlandse economie gaat alleen vooruit dankzij die van de omringende landen.

Kan er nu nog iemand zijn (afgezien van de 1% profiteurs natuurlijk) die de Haagse Roverheid de hand boven het hoofd blijft houden? Waar blijft de opstand van nagenoeg het hele Nederlandse volk?

Overigens, ik geloof helemaal niet dat het beter gaat met de economie. De inhoud van dit bericht heeft evenveel (even weinig, dus) waarde als de beloften van Balkenende, dat het na het "zuur" van dit jaar, volgend jaar beter zou gaan. Het is niets meer dan een iets minder onsubtiele variatie op de belachelijke opmerking van Rutte, dat we maar een nieuwe auto moeten kopen om de Nederlandse economie weer bij bewustzijn te brengen.

Geen opmerkingen: