maandag 6 oktober 2014

De kromme logica van de zwartsokken

Blijkens een artikel in de PZC van 4 october steunt het Vlissingse gemeenteraadslid mevrouw Janse van de SGP het partijstandpunt dat de doodstraf weer ingevoerd moet worden.

En inderdaad, deze door het grote gristelijke sprookjesboek geïnspireerde club geeft op haar website (bij het onderwerp "doodstraf") aan: "De mens is geschapen naar het beeld van God. Vanuit dit vertrekpunt - de hoge waardigheid van de mens als beelddrager van God - volgt dat de overheid (rechter) gerechtigd is om bij ernstige levensdelicten de doodstraf toe te passen."

Het vreemde is dat volgens deze bijgelovigen de mens "misdadiger" dus kennelijk niet naar het beeld van hun god geschapen is, en dat een "rechter" wél getrouw is aan zijn beeld. De SGP heeft er kennelijk geen enkele moeite mee dat er maar al te vaak mensen ten onrechte veroordeeld worden, en soms een groot deel van hun leven achter de tralies gezeten hebben voordat de waarheid uitkomt. (Zie hierover bijv. het boek «Convicting the Innocent».) Die mensen mogen dus onschuldig vermoord worden... Maar ach, als ze onschuldig zijn, komen ze natuurlijk meteen in de hemel, het sprookjesland van de bijgelovige zwartsokken. Die kromme redenering werd door de RK inquisitie ook gehanteerd.

Nog afgezien natuurlijk van het feit dat hun god kennelijk een prutser is, die niet eens in staat is om alle mensen daadwerkelijk naar zijn evenbeeld te boetseren.

En dit is dan dezelfde SGP, die elders op haar website (bij het onderwerp "abortus provocatus") stelt dat ook een "leven dat nog niet geboren is en in een pril stadium verkeert" "beschermwaardig" is. Immers, "het besef dat het leven van de mens een geschenk is, maakt duidelijk dat we op een verantwoorde manier om moeten gaan met het broze en vergankelijke leven. Een geschenk kapot maken voor de ogen van de Gever, is een slag in Zijn gezicht. Een overheid die toestaat dat pril kinderleven, leven met een handicap of leven in de laatste fase wordt gedood, gaat eraan voorbij dat God Zelf de Gever van ieder mensenleven is."

Die god van hen mag dus wel een klap in zijn gezicht krijgen wanneer een (échte of vermeende) misdadiger vermoord wordt (valt die misdadiger dan niet in de categorie "ieder mensenleven"?), maar niet wanneer voorkomen wordt dat een kind ter wereld komt dat -om wat voor reden dan ook (geestelijke of lichamelijke handicap of waarvan de ouders niet of onvoldoende in staat zijn het een goed leven te bieden) - bij geboorte veroordeeld zou worden tot een ongelukkig leven.

Ja, ik weet het, zo'n kind komt later ook in die fictieve sprookjeshemel terecht, maar voor die tijd heeft het hier op aarde al een hel gehad, en dat is geen sprookjeshel uit hun sprookjesboek. En ja, ik weet ook dat er mensen zijn die O-ZO gelukkig zijn met hun zieke kind, maar wat voor kansen heeft ook dat kind in deze keiharde neoliberale maatschappij? Tenzij het natuurlijk ouders zijn, die nog gestolen geld uit de VOC-tijd op hun bankrekening hebben staan en daardoor hun kind met alle mogelijke zorg kunnen omringen (wat overigens geen enkele zekerheid biedt dat het kind zélf GELUKKIG is.

Het walgelijke van de SGP in dezen is dat deze club zich christelijk noemt, en zich voor haar gedachtensgoed gedachtenslecht baseert op het Oude Testament, waarin hun naamgever Jezus Christus op geen enkel moment voorkomt, terwijl deze lieden zich niets gelegen laten liggen aan het Nieuwe Testament, waarin hun Christus voortdurend spreekt over begrip en vergevingsgezindheid, over "de andere wang toekeren" en dat "wie zonder zonden is, de eerste steen werpe"...

1 opmerking:

Badluck59 zei

Dat mens van Janse en haar schijnheilige achterbakse extremisten partijtje willen hun eigen "sharia". Politiek en religie, van beiden heb ik nog nooit iets goeds gezien, de combinatie van beiden al helemaal niet. Wie of wat zijn zij? Dat ze menen het recht te hebben zich tussen u, mij en onze oorsprong te plaatsen, en over ons leven te beslissen? Puur hypothetisch, toch een lichtpuntje. Als dat soort idioten hun zin krijgen kunnen we gelijk de kerken, de roomsen in het bijzonder, en alle autoriteiten / overheden waar dan ook ter wereld naar de brandstapel verwijzen. Die hebben namelijk meer misdaden en bloed aan hun vingers kleven dan ongeacht ieder ander persoon of organisatie bij elkaar opgeteld.