vrijdag 9 december 2022

Complotleugen van Minister van Financieel Wanbeleid!!!

 Enkele dagen geleden beweerde Sigrid Kaag (Minister van Financieel Wanbeleid, uit de door veel te veel mensen onbegrijperlijkerwijs als links beschouwde neoliberale partij D'66) dat we "een stapje terug [zullen] moeten doen van het royale vangnet dat er nu hangt" (zie o.a. in het Financieele Dagblad van 2 augustus). Onder welke steen heeft deze neoliberale samenzweerster geleefd sinds Ruud Lubbers eind jaren 1970 voorzichtig is begonnen de sociale zekerheid in Nederland af te breken?

Inderdaad, in de jaren 1960 leek de Nederlandse sociale zekerheid goed op weg om de ingezetenen "van de wieg tot het graf" te verzekeren van zorg.

Sinds die tijd is die zekerheid echter langzaam aan het verworden tot nieuwe vormen van slavernij, zoals de "participatieslavernij" en "mantelzorg-slavernij", naast de als 'vrijwilligers' benoemde slaven door bezuinigingen in bijv. het onderwijs (voorleesmoeders) en de gezondheidszorg (vrijwilligers om patiënten bijv. naar operatiekamers te rijden).

Vangnet, aan haar hoela! Even (maar dat kan ik me bij haar kapitalistische gedachtengoed gedachtenslecht niet voorstellen!) dacht ik dat ze een steeek onder water uitdeelde naar Zijne Koninklijke Willem (& Co.) wiens uitkering (zonder sollicitatieplicht! - en met talloze gratis extra's, die niet gemeld hoeven te worden) dit jaar met een half miljoen verhoogd is - voor volgend jaar trouwens ook!

Geen opmerkingen: