woensdag 17 mei 2023

Kerncentrales - en het gewone volk draait wel op voor de kosten...

Het Nederlandse régime is al jaren aan het vlassen op de bouw van meer kerncentrales in Nederland. Niet omdat er geen andere mogelijkheden zijn om electriciteit op te wekken (of te besparen), maar omdat er kennelijk mensen (ongetwijfeld grootgraaiers) zijn die daar geld mee hopen te "verdienen". (*) Daarom is onlangs beslist om bij Borssele twee nieuwe kerncentrales te bouwen.

Dat gaat een heleboel geld kosten, maar daar zit de Haagse maffia niet mee. Zo zat zij ook niet met de afwijzende uitkomst van de Brede Maatschkappelijke Discussie over kernenergie in de jaren 1980, waaraan de overheid zich niet wenste te houden, totdat ze zich na de kernramp in Tshernobyl toch (een beetje?) te pletter schrok. Naar nu blijkt is de behoefte aan winst toch groter dan de angst voor de risico's van kernenergie.

Uiteindelijk zullen ze er wel voor zorgen dat de touwtjestrekkers van het régime (de zogenaamde 'regering', die die naam niet verdient omdat er simpelweg niet geregeerd wordt) zo ver mogelijk van de locaties van kerncentrales zullen wonen, zodat ze zelf niet veel risico zullen lopen in het geval van een ramp.

En ook de kosten zullen, net zoals de kosten van de steun voor en medewerking aan de oorlog in Oekraïne uiteindelijk gewoon op het bordje van de arbeidersklasse  terechtkomen, zoals we de kosten voor de ontmanteling van de kerncentrale in Dodewaard (zie de Volkskrant van gisteren) waarschijnlijk -ik beschouw dit als een eufemisme voor 'ongetwijfeld'- ook zullen moeten dragen.


(*) Het zou mij niets verbazen wanneer de druk om niet-electrische auto's op korte termijn te verbieden niet alleen bedoeld is om de auto-industrie en -handel aan extra winst te helpen, maar ook om de bouw van kerncentrales "noodzakelijk" te maken (zoals ik al suggereerde in mijn artikel van 10 juli 2008), want die e-auto's vreten energie, getuigen de alom verschijnende stopcontact-palen. En die e-auto's zijn natuurlijk noodzakelijk, want uitstoot en klimaatproblemen, jeweetwel. Eh... ja, paasvuren, vuurwerk, autoraces, koloniale oorlogen e.d. moeten natuurlijk mogelijk blijven, en ook het gebruik van houtkachels.

Geen opmerkingen: