zondag 21 januari 2024

Nieuwe pensioenwet naar de Kliko?

De Volkskrant bood enkele dagen geleden (13 januari) onder de titel Pensioenfondsen zetten zich al schrap, maar de Kamermeerderheid draait de veelbesproken Pensioenwet liever vandaag al terug wat informatie over de mening van de 'nieuwe' Tweede Kamer over de wijzigingen in de pensioenwetgeving.

Ik heb al jaren moeite met de pensioenplannetjes (en tal van andere ideeën trouwens) van het Haagse régime, en die begonnen min of meer met de bedrieglijke wijze waarop Agnes Jongerius, die indertijd de praatpop was van de FNV, het toenmalige 'pensiooenakkoord' rechtvaardigde. Zie wat ik daarover op  2 juli 2010 schreef onder de titel (Is dit democratie, fraude of gewoon misbruik maken van de domheid van het volk?).

Het is alleen nog de vraag wat uiteindelijk het resultaat zal zijn van de bezwaren van de Tweede Kamer - en trouwens ook of de uitkomst van de laatste verkiezingen nog een 'regering' gaat opleveren, en dan liefst een die weet wat regeren betekent - na tientallen jaren van régimes die nadrukkelijk de belangen van de Neoliberale Internationale behartigd hebben (met dank aan het kiesvolk dat zich keer op keer laat belazeren door walgelijke praatjes van politici).

Geen opmerkingen: