donderdag 3 juli 2003

Opgeblazen vlees

In de Belgische krant «Het Nieuwsblad» staat een interessant, maar ook behoorlijk griezelig artikel over Nederlandse (en Britse) kippen, die op grote schaal worden "opgevuld met runder- en varkenseiwitten, afkomstig uit slachtafval." Dit (zogenaamde "opblazen") is kennelijk wettelijk toegestaan, maar Bart Staes, Vlaams lid van het Europese Parlement, doet zijn best om de Europese Commissie en de Europese Voedselveiligheidsautoriteit deze zaak te laten onderzoeken.

De toevoeging van runder- en varkenseiwitten staat niet expliciet op de etiketten van het kippenvlees. Gezien de recente problemen (gekke koeien, varkenspest) is dit al geen frisse zaak, maar ook voor mensen die om wat voor reden dan ook geen runds- of varkensvlees mogen of willen eten -zoals bijv. moslims- is dit regelrechte misleiding. Ik hoop dan ook dat het laatste woord hierover nog niet gesproken is...

Geen opmerkingen: