zaterdag 20 april 2013

Het Koningslied is geslaagd. Toch?

Het "Koningslied" is (voor degenen die niet weten wat dat voor iets is), een "lied" dat door een stelletje meelopers of profiteurs, of ***likkers (maak ervan wat je wilt) bij elkaar verzonnen is ter gelegenheid van de overdracht van de door de zogenaamde Oranjes van het Congres van Wenen in 1813 erfelijk verkregen dictatuur over de Nederlandse bevolking door Hare Koninklijke Bea aan de kleinzoon van de Nederlandse oorlogsmisdadiger, fraudeur/omkoper en veelbevruchter Prins Bart, Willem A. met zijn blondje Mínima, de dochter (?) van de Argentijnse oorlogsmisdadiger Jorge Zorreguieta. Enkelen van die slijmjurken zijn Guus Meeuwis, Daphne Deckers, Ali B. en Lange Frans.

Het Parool laat bij monde van recensent Jos Bloemkolk vandaag weten wat dat "lied" voor iets is: "lauwe thee met zoetstof", en dat geeft een goed beeld van waar het om gaat. Smakeloos in ieder geval, en misschien ook wel kankerverwekkend - net als veel zoetstof. (Het zou me tenminste niet verwonderen als die "Oranjes" ook aandelen zouden hebben van producenten van kankerverwekkende producten.) Én het is "ook dom", volgens Jos Bloemkolk.

Leve de Republiek!!!

1 opmerking:

Willem Wejes zei

Ik denk dat André van Duin al een prima koningslied heeft gemaakt: "Willempie" (is een raar geval...).

Maar tja, hoe zou een presidentenlied klinken als we een republiek zouden zijn? Ik vrees ook hier het ergste... werk aan de winkel! Plagiaat is voldoende mogelijk: De 3-kleurige vlag? Holland, Holland boven alles?
Komt kinderen van het vaderland, de dag der overwinning is nabij?

Dit om er toch nog eens over na te denken. Grijns.