donderdag 29 augustus 2013

Wie werkt er in de keuken van de regering?

De Haagse Bluffers willen bejaarden het recht ontnemen op een schone luier na een "ongelukje". Staatssecretaris Martin van Rijn ontkent wel dat dit de bedoeling is, want dit moet weer worden opgenomen in een andere wet (de Volkskrant van vandaag).

We kennen dat soort beloften. Balkenende heeft jarenlang beloofd dat we "volgend jaar" na het zuur het zoet zouden krijgen (maar we krijgen alleen elk jaar meer buikpijn en angst voor de toekomst) en ook nu wordt ons nog steeds voorgehouden dat de economie "tekenen van groei" vertoont. Trouwens door de Zorgverziekingswet zou de gezondheidszorg ook ineens veel goedkoper worden. Laat die onRijne staatssecretaris eerst maar eens zorgen dat die nieuwe wet klaar is, en dat inderdaad duidelijk is dat de rechten van degenen die een schone luier (of iets anders) nodig hebben onomstotelijk vastliggen.

En ondertussen: is er misschien bij jullie iemand die in de keuken van de Eerste of Tweede Kamer werkt? Die zou misschien uit solidariteit een laxeermiddel in de soep kunnen mengen. Op die manier kunnen de Haagse Bluffers dan eens aan den lijve ondervinden hoe het voelt om de sluitspieren niet te kunnen beheersen...

Geen opmerkingen: