woensdag 29 april 2020

Dood door schuld?

Mark Rutte en die cijfertjesgoochelaar van het RIVM kunnen wel mooie praatjes verkopen over zorgen voor de ouderen, maar intussen is dankzij het kromme overheidsbeleid de zogenaamde niet-acute zorgsector jarenlang stiefmoederlijk behandeld door het ROAZ (Regionaal Overleg Acute Zorg) dat zorginstellingen beter moet voorbereiden op crisissituaties. Dat ROAZ krijgt echter kennelijk te weinig geld voor die taak en daarom is daar besloten om eerst te zorgen voor ziekenhuizen, GGDs en huisartsen, en pas in tweede instantie voor de verpleeg- en zorginstellingen. Dit blijkt uit het interview met crisisexpert Gert-Jan Ludden in de NRC van gisteren.

Het zou dus zomaar kunnen zijn dat het enorme aantal overledenen in verpleeg- of zorginstellingen het gevolg is van het krenterige beleid van de Nederlandse Roverheid.

Zouden de kiezers bij de parlementsverkiezingen volgend jaar zich de vele blunders van de 30 jaar neoliberaal schrikbewind herinneren? Ik vrees van niet, want het Nederlandse onderwijs is de laatste decennia ook dusdanig verslechterd (ondanks de inspanningen van veel docenten!), dat veel mensen vergeten lijken te zijn hoe ze zelf na kunnen (moeten!) denken – en voorzover ze zelf nog na kunnen denken, verweken ze hun hersens met computerspelletjes (eh… -games in modern Nederlands) en met de talloze leeghoofdige programma’s op de TV…

Geen opmerkingen: