zondag 7 maart 2021

Vermijdbare slachtoffers door neoliberale bezuinigingen

 Alleen al in het ziekenhuis van Tilburg en Waalwijk zijn door de "corona-crisis" 6 mensen overleden en zitten minstens 68 mensen met ernstige complicaties (zie o.a. Radar op 6 maart 2021). En dat dus alleen in Tilburg en Waalwijk. Ik ben benieuwd en bevreesd voor de andere slachtoffers in de rest van Nederland.

Deze doden en andere slachtoffers zijn het gevolg van de neoliberale bezuinigingsdrift van de Nederlandse roverheden in de laatste decennia, met name in de tijd van Balkenende en Rutte, maar gedeeltelijk met medewerking van de PvdA! Door deze bezuinigingen is de gezondheidszorg niet alleen duurder geworden maar ook steeds verder uitgekleed. Overigens ook veel andere vormen van zorg.

Denk hier aan bij het uitbrengen van je stem volgende week. De SP is de enige partij die al jarenlang goede plannen heeft voor een goede gezondheidszorg heeft, maar stem in ieder geval NIET op de VVD en hun medeplichtigen (met name CDA, PCC, SGP, en ook de PvdA, ook al hebben ze de laatste tijd weer teruggegegrepen op hun socialistische woordenschat...

Geen opmerkingen: