zaterdag 3 april 2021

Dood door AstraZeneca?

En weer is het vaccineren met het AstraZeneca-vaccin tegen Covid-19 opgeschort, wegens overlijdens en andere problemen door bloedstolsels en met de aanmaak van bloedplaatjes (zie o.a. de NRC van vandaag)..

Toch blijven de "experts" volhouden dat er geen oorzakelijk verband aangetoond kan worden tussen de problemen en het vaccin, en ze blijven erbij dat -zoals de EMA enkele dagen geleden (zie mijn artikel Wel of niet doorgaan met het AstraZeneca-vaccin? van 18 maart dit jaar)- dat het AstraZeneca-vaccin "veilig en efficiënt" is (zie onder andere in The Guardian van gisteren).

Ik kan me nog voorstellen dat een direct oorzakelijk verband niet zo gemakkelijk aan te tonen is, want ook mensen die nog niet gevaccineerd zijn kunnen last hebben van dezelfde problemen. MAAR: dan blijf ik toch zitten met één grote vraag: waarom zijn er dan geen berichten over dezelfde problemen bij mensen die met andere vaccins ingeënt zijn? Wel, experts?
En/of welk belang hebben politici en andere beslissers, zoals de lieden van de UBP (UitbraakBeheerPloeg, "OMT" in modern-Nederlands), erbij dat het minder veilige en minder efficiënte AstraZenica-vaccin toegepast blijft worden?

Geen opmerkingen: