vrijdag 10 juni 2022

Sommige mensen (postpubers?) zijn écht elk gevoel van proporties kwijt!

Max Verstappen is tegen een maximalisering van de salarissen (?) voor coureurs, al beweert hij dan ook dat hij zich niet voor zichzelf spreekt. Hij vindt dat "Wij brengen de show en riskeren onze levens, uiteindelijk." Ik geloof niet dat hij die risico's met tegenzin neemt! (Brabants Dagblad van vandaag.)

Het is vooral schandalig en gênant dat hij op deze manier durft te redeneren. Hij "riskeert" zijn leven, omdat hij het een leuke manier vindt om fikse inkomsten binnen te graaien ("verdienen" kun je dat écht niet noemen.

Een goed salaris verdienen doen verpleegkundigen en zorgmedewerkers die veel minder krijgen dan ze verdienen, vaak nog met onregelmatige en extra diensten! En als dat domme mannetje dan spreekt over het "riskeren [van] onze levens", dan zou hij beter eens kunnen denken aan brandweerlieden en andere hulpdiensten, die uit roeping vaak hun levens riskeren, en blij moeten zijn als ze met hun schamele inkomsten het eind van de maand halen. Die verdienen veel meer dan ze krijgen, en autocoureurs e.d. zouden tevreden moeten zijn met een minimumsalaris (vind ik) - en eigenlijk zou daar ook nog een flinke milieuheffing op moeten worden geheven!

Geen opmerkingen: