zondag 26 juni 2022

In Alphen (aan den Rijn) is alles mogelijk!

Alphen aan den Rijn, waar je geen fietspaden kunt oversteken over een zebrapad (zie mijn artikel van 8 september 2020), wil twee aan de (Oude Rijn) gevestigde bedrijven -die voor hun transport afhankelijk zijn van vervoer over het water- simpelweg onteigenen omdat de gemeente op de huidige plek van de bedrijven woningen wil bouwen, vermoedelijk omdat die meer geld opbrengen dan woningen in de polder of op andere plekken. Het duurt de gemeente kennelijk te lang om een redelijke alternatief te vinden voor die bedrijven, die daardoor in ernstige problemen komen. (zie Alphens.nl van 24 juni dit jaar), nadat ze eerder al maatregelen had genomen om te voorkomen dat de betreffende bedrijven een niet "reële" vergoeding zouden eisen voor hun uitkoop (zie het artikel Alphen snijdt grondeigenaren Rijnhaven de pas af [...] in het Algemeen Dagblad van 19 januari 2021).

Overigens (zie het Algemeen Dagblad van 4 januari 2021) heeft de betreffende zwetshouder ook beloofd dat de "de gemeente zeker niet van plan [is] om landjepik in het Rijnhavengebied te spelen"...

Ook het nabijgelegen winkelcentrum «De Baronie» is niet bepaald gelukkig met de plannetjes van de gemeente (zie het Leidsch Dagblad van 3 september 2021).

Misschien interessant om te weten dat de wethouder in kwestie (Gerard van As) uit de lokale partij "Nieuw Élan" komt (die kreet is dus niet bedacht door Sigrid Kaag), een afsplitsing van de VVD.

Geen opmerkingen: