dinsdag 28 oktober 2008

Zucht! Daar gaan we weer...

Vandaag bevatte de brievenrubriek van de Metro (die altijd een bedroefdmakend beeld schetst van de vox populi) een brief van ene Piet Schapendonk uit Almere.

Piet beklaagt zich in zijn brief over het feit dat christenen het zwaar hebben in -met name- Pakistan, Indonesië en Irak. Hij vindt dat kennelijk erg, want "Nederland is daar jaren aanwezig geweest [om] onderling strijdende moslims tegen elkaar te beschermen. Dat heeft de belastingbetaler heel wat geld gekost en nu nog voor de zogenaamde wederopbouw."

Het is, nog steeds volgens Piet, duidelijk waarom dat niet in de media aan de kaak wordt gesteld, want "dat zou [...] het imago van de lange tenenhorde kunnen schaden". En dat, terwijl "in Irak [...] huizen van christenen in brand [worden] gestoken, de bewoners verjaagd en/of vermoord" en dat ook nog eens "op vrij grote schaal".

Ook de "hypocriete VN, hulporganisaties en de anders zo parate politici blijven muisstil. Irak blijft geld vragen en laat de christenen gewoon afslachten. Prettig te weten dat daar geld van je naar toe gaat."

Het is me niet helemaal duidelijk waarop Piet zich baseert, want voorzover als ik weet hebben er
in Pakistan nooit Nederlanders een rol van enige betekenis gespeeld, laat staat dat ze moslims uit elkaar gehouden zouden hebben. Ook in Indonesië hebben ze dat niet gedaan. Daar hebben ze alleen gruwelijke oorlogsmisdaden gepleegd (ook al worden die door de Nederlandse overheid en in de geschiedenisboeken misleidend aangeduid als 'politionele acties').

En in Irak, waar alleen symbolisch Nederlanders aanwezig zijn, worden geen moslims uit elkaar gehouden. Integendeel, ondanks wat je verder van het régime van Saddam Hussein kunt zeggen, was godsdienst daar geen belangrijk punt, totdat de Verenigdestaatse kolonisatie-oorlog het land inviel. Misschien weet Piet het niet meer, maar Saddam's minister van buitenlandse zaken en vice-premier (Tariq Aziz) was een christen.

Het is mij ook niet bekend dat in Irak huizen van christenen in brand worden gestoken en dat er christenen verjaagd en/of vermoord worden. Wel is het bekend dat er enorm veel gewelddadigheden plaatsvinden tussen Shi'iten en Soennieten (twee moslimstromingen, die dankzij het door Bush & kornuiten geïnstalleerde marionettenrégime tegen elkaar uitgespeeld worden). Het is misschien ook wel goed om er nog even aan te herinneren dat de grote huisverbrandingen en moordpartijen zijn gestart door de bombardementen van de Bush-bende, die maar één ding zag: de Iraakse olievoorraden moeten in handen komen van de VS. En dat Nederland betrokken is bij de ellende in Irak (en Afghanistan) is alleen te danken aan het gelieg, gehielenlik en gedraaikont van Balkenende, Bos en alle andere politici, die bewust de Bushiaanse oorlogen steun(d)en. Ik kan me tenminste niet voorstellen dat ze zo vreselijk dom zijn, dat ze niet begrepen hebben dat er geen enkele rechtvaardiging was voor deze oorlogsmisdaden.

En als er al verzoeken om geld uit Irak komen, dan komen die niet van de Iraakse bevolking, maar van het door de VS geïnstalleerde marionettenrégime, en dan zijn ze alleen bedoeld om anderen op te laten draaien voor de door de Bush-bende gemaakte kosten.

Geen opmerkingen: