donderdag 30 juli 2009

"Automobilist" of "dronkelap"? - Of "terrorist"?

Het Brabants Dagblad meldt vandaag onder de kop "Automobilist rijdt 66-jarige fietser uit Baarle-Nassau dood" de zoveelste terroristische aanslag in Nederland. Toch meldt de kop niet dat de terrorist een 36-jarige dronkelap was, die bovendien nog eens meer dan drie maal (695 µgl) de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol (220 µgl) achter zijn kiezen had.

De kop had minstens moeten luiden "Dronkelap rijdt fietser dood", en als de woonplaats van het slachtoffer noodzakelijk is, had ook de woonplaats van de terrorist (Baarle-Hertog) ook wel vermeld mogen worden, en natuurlijk ook zijn leeftijd.

Wat ik overigens niet begrijp is, dat er in Nederland kolossale bedragen uit onze zak worden geklopt ter "bestrijding van het terrorisme" en we met diezelfde bedoeling steeds meer gecontroleerd worden, terwijl de enige in Nederland voorkomende vorm van terrorisme (dronkelappen achter het stuur) nog steeds niet doeltreffender bestreden wordt dan in de jaren 1960, toen de politie nog niets anders te doen had dan provo's in elkaar slaan omdat ze in Amsterdam rozijntjes uitdeelden aan voorbijgangers. Zou dat er misschien mee te maken hebben dat de Nederlandse overheid zijn zakken driftig vult met de accijnzen op de alcoholverkoop (en in zekere zin dus indirect medeplichtig is aan dit terrorisme)?

Geen opmerkingen: