donderdag 26 april 2007

Implodeert de PvdA nu al?

Ik had wel verwacht dat de PvdA op korte termijn behoorlijk in de problemen zou komen door de rare positie waarin de partij zich gemanoeuvreerd heeft door zitting te nemen in het vierde Balkenkabinet, daarbij het sociaal-democratische deel van de partijleden van zich vervreemdend. Dat het echter al zó snel zó ver zou komen dat het volledige partijbestuur nu al opstapt (Trouw van vandaag), verrast me toch wel een beetje - ik had de eerste grote problemen niet verwacht vóór juni.

Het is hoe dan ook een leuke ontwikkeling. Wie weet komt het deze herfst al zo ver dat met het vallen van de bladeren ook het kabinet valt! Maar misschien levert het gezeur over de Europese 'grondwet', die nu dan kennelijk weer geen grondwet gaat heten, maar ongetwijfeld nog steeds even eng zal zijn als de door ons afgewezen vorige versie, al eerder de aanzet tot de definitieve overbrenging van Balk en Bos naar de afvalverwerking.

1 opmerking:

Anoniem zei

Tja, nu vermoedt men dat Van Hulten de zondebok van de PVDA nederlaag moest worden en daarom opstapte. Uiteraard wijt niemand het aan het totaal onbenullige optreden en gedraaikont van de kennelijk incompetente Bos.

Gewaardeerde Dwarslezer, juich niet te vroeg: mogelijk komt er nu iets veel ergers (lees: meehuilers met Bos en Balk) voor in de plaats. Het idee van een sociale PVDA heb ik reeds lang geleden verlaten: hun arrogante kreet "sterk en sociaal" deed voor mij de deur dicht.

Er zullen heus nog wel wat goeden zijn, maar ik vermoed dat het een kleine minderheid is. Wel: voor hen is er een uitstekend politiek alternatief.