maandag 30 april 2007

Wat is het gemiddelde IQ van de Nederlandse bevolking?

Eerlijk gezegd zou ik niet weten hoe ik dat zou moeten berekenen, maar het ziet er niet best uit afgaande op wat ik vanmorgen onder het scheren op de radio hoorde, en wat ik voor de zekerheid nog eens nakeek op NOS Teletekst:

70% van de Nederlandse bevolking vindt dat Bea binnen drie jaar plaats moet maken voor Willem A;
80% vindt Willem A. geschikt voor het koningschap;
77% vindt dat Nederland een monarchie moet blijven.

Dit levert diverse nieuwe vragen op:
- Wat voor vragen zijn gesteld om tot deze conclusies te komen?
- Hoe objectief was de enquête en hoe manipulatief waren de vragen?
- Aan wat voor soort mensen is de enquête voorgelegd? Wellicht aan de duizenden nostalgici die paleis Soestdijk bezocht hebben?

Het is in ieder geval duidelijk dat de respondenten een somber beeld geven over het IQ van de gemiddelde Nederlander - én over de gevolgen van verscheidene decennia onderwijsvernieling. Ook duidelijk is dat de Nederlandse bevolking zich maar nauwelijks onderscheidt van de bevolking van Thailand, die er kennelijk geen moeite mee heeft om koning Gummibol als een soort halfgod te zien (een dronkemansactie wordt beschouwd als majesteitsschennis en wordt gestraft met 5 jaar bak; een filmpje, zoals er tientallen in een dozijn afleveringen van Spitting Image gaan, leidt tot censuur op het Thaise Internet).

Ook is duidelijk dat het geschiedenisonderwijs in Nederland waardeloos is, zodra het een beetje in de buurt komt van de Nederlandse monarchie:
• Willem van Oranje wordt immers nog steeds voorgesteld als een geweldige held die vermoord werd (in plaats van als een landverrader, die conform de indertijd geldende wetten vogelvrij verklaard werd en daarom gestraft mocht worden met de kogel).
• Zeerovers als Piet Heijn worden vereerd als helden.
• Bea en haar familie tot mijlen in de omtrek worden voorgesteld als afstammelingen van Willem van Oranje, terwijl ze in werkelijkheid afstammen van de Friese tak van de Nassaus
(net zoals de Marokkaanse en Jordaanse koningshuizen rechtstreeks af [zouden moeten] stammen van de profeet Mohammed).
• Het wordt -zonder [uiteraard] dieper in te gaan op de details- gebracht alsof Nederland vanaf Willem van Oranje bestuurd is door de 'Oranjes'. In werkelijkheid bestond Nederland in die tijd nog niet; in realiteit is 'Nederland' soms ook een republiek geweest. Na de val van Napoleon werd door een clubje oranjefans (onder leiding van Van Hogendorp en Van der Duyn van Maasdam) de toekomstige Willem I uit Duitsland gehaald. Van 600 uitgenodigde Noord-Nederlandse 'notabelen' (we zouden tegenwoordig zeggen 'patsers' of 'kakkers') meldden er zich 474 in Amsterdam. Slechts 26 hunner waren dapper genoeg om de staatsgreep af te wijzen, en zo werd dus door een stelletje profiteurs beslist dat het Nederlandse volk verkwanseld werd aan deze neppe Oranjes. Van de Zuid-Nederlandse 'notabelen' was een meerderheid tegen samenvoeging van de beide Nederlanden, maar -en daar hadden ze toen geen stemcomputers voor nodig!- bij de telling 'bleek' er een misverstand te zijn geweest, waardoor de meerderheid toch werd geacht vóór te zijn.

En zo zitten we nu nog met een als half-goddelijk behandelde en bejegende monarchie zonder praktisch nut, die ook nog eens door een meerderheid van 'het volk' gewenst wordt.

Wie verder wil kijken dan het Nederlandse onderwijs mogelijk maakt, wordt geadviseerd het boekje Oranje zonder mythe van Anton Constandse (Pamflet, Amsterdam, 1980) te lezen. Hieraan heb ik ook bovenstaande gegevens ontleend. Daarin worden ook talloze andere bronnen genoemd ter onderbouwing van de diverse punten.

WAT zou nu de bedoeling zijn van (publicatie van) deze "enquête"? Een poging om de anti-monarchisten en republikeinen het idee te geven dat we een kleine minderheid van de Nederlandse bevolking vormen en dat we er ons maar bij moeten neerleggen dat Nederland nog steeds met een been in de feodale tijd staat. En de wens dat twijfelaars zich laten meeslepen door de slaafse vlaggetjeszwaaiers en volgende keer ook maar gewoon meedoen, tenslotte wil iedereen toch maar het liefste geïntegreerd zijn, nietwaar? Stel je eens voor dat men denkt dat je een eigen mening hebt!!!

1 opmerking:

Anoniem zei

koninging en dag, hoera-tot-z

Dat nieuwsbericht was ook in mijn oren geen prettig begin van een zonnige dag - de verdwazing is kompleet als je in aanmerking neemt, dat (praktisch) iedereen zich blind staart op gouden kip Minima, en dan ook nog zeggen dat domme Lex en hare ganzigheid dichter bij het volk staan dan stijve Trix-nix, alsof dat belangrijk is, opzouten met die boventariefse hoerenklup, bij gewone hoeren kun je je leuter tenminste nog verstoppen (als je dat zou willen, en voor veel minder portemonnee-verlichting).

Je kunt je inderdaad afvragen aan wie welke vragen gesteld zijn om tot zulke konklusies te komen: alleen aan met oranje hobbezakken getooide rollatorgangers die zich niet op tijd uit de voeten kunnen maken - sorry, die nog steeds willen verkondigen hoe prachtig ons bontjasje Willemientje uit het vliegtuig stapte, en lyrisch rakelen over de gemoedelijkheid van ons Juultje en de voor deftigheid versleten statigheid van stramme prins Bart (die soepel was in nogal wat andere bedden, naar beste oranje-traditie), en dat ons Bea daar nog steeds op kan teren (niks daarvan is haar eigen verdienste, maar je moet weten, het is voor haar ook niet zo makkelijk geweest, en ze doet het toch maar allemaal).

Juist, ze doet het toch maar allemaal, en nogal verkeerd: mede dankzij haar totaal gebrek aan inzicht (waar het de belangen van Het Volk aangaat tenminste) werden wij na Balkenbende I opgezadeld met inmiddels Balkenbende IV, een stelletje kontkruipende fundamentalisten, die in het schuim van het kielzog van het Verengde Staats-terrorisme aansturen op een derde wereldoorlog, alles in het kader van de vestiging van de enige-echte-1984-anti-utopie, maar dit voert nu even te ver van de verwerpelijke oranje-kliek met nog veel meer verborgen agenda's dan vervalste paspoorten en bij elkaar gefantaseerde stambomen en daaraan verbonden 'rechten' - zelfs aan mijn aanrecht wil ik geen van hen ooit zien.

Laat ik ophouden, anders moet ik weer zoveel zuipen om m'n bloeddruk te laten zakken.