maandag 2 april 2007

PvdA is woedend... maar wat betekent dat?

Volgens een artikel in NRC van vandaag is de PvdA "woedend" op Jan Marijnissen, vanwege opmerkingen die hij volgens De Telegraaf gemaakt zou hebben in verband met de dubbele nationaliteit van PvdA-ers Aboutaleb en Albayrak.

Als ik moet kiezen tussen een citaat in De Telegraaf en de uitleg van Jan Marijnissen op zijn weblog, dan hecht ik toch meer waarde aan die uitleg.

Het meest walgelijke van dit alles is echter dat PvdA-fractievoorzitter Jacques Tichelaar het in dit verband heeft over "ronduit schaamteloos opportunisme", terwijl zijn partij om maar met Balkenende mee te mogen spelen de eis van een onderzoek naar de Nederlandse deelname aan de oorlog in Irak versjacherd heeft. Over "ronduit schaamteloos opportunisme" gesproken. Misschien moet Tichelaar nog eens terugdenken aan die oude zegswijze over "wel de splinter zien in het oog van een ander, maar niet de balk(enende) in het eigen oog...

Ach, waarom zou ik me druk maken? Dit is gewoon de zoveelste uitglijer van de PvdA, de partij die maar al te graag mee wil werken aan de uitbuiting van de arbeiders.

Geen opmerkingen: