woensdag 7 januari 2009

8 januari 2009 - Manifestatie in Den Haag (persbericht van Internationale Socialisten)

Manifestatie: Stop de oorlog tegen Gaza!
Donderdag 8 januari 2009
12.00 uur op het Plein in Den Haag
Tijdens de zitting in de Tweede Kamer

Sinds het begin van de Israëlische oorlog tegen Gaza zijn er bijna 700 Palestijnen vermoord en meer dan 3000 gewond geraakt. Op 6 januari bombardeerde Israël twee scholen van de VN waar honderden Palestijnen hun toevlucht hadden genomen - meer dan 50 mannen, vrouwen en kinderen kwamen om het leven. De VN protesteerde tegen 'de totale afwezigheid van verantwoording' voor het snel oplopende aantal burgerslachtoffers.

Israël moet onmiddellijk tot verantwoording worden geroepen, zodat deze bloedige oorlog direct wordt gestopt. Tot nu toe heeft de Nederlandse regering geweigerd om Israël tot de orde te roepen. Bij monde van premier Balkenende en minister Verhagen verklaarde Nederland zelfs haar steun aan de Israëlische aanvallen. Deze verschrikking moet stoppen: we roepen de Nederlandse regering op om een onmiddellijk einde te eisen aan de Israëlische oorlog!

Onder druk van de publieke opinie en de SP, GroenLinks en D66 zal er donderdag 8 januari in de Tweede Kamer een debat plaatsvinden over de oorlog in Gaza. Het landelijke platform 'Stop de aanval op Gaza' dat afgelopen zaterdag tienduizend mensen op de been bracht in Amsterdam, roept iedereen op om tijdens dit debat te protesteren op het Plein voor de Tweede Kamer en deel te nemen aan een 'die-in', waarmee het bloedbad onder de Palestijnen symbolisch wordt uitgebeeld. Het protest vindt plaats vanaf 12.00 uur!

Wat kun je verder doen?
  • Breng anderen op de hoogte van deze actie en stuur deze mail direct door onder vrienden, collega's, familie en vele anderen! Denk ook aan het plaatsen van de oproep op sites, blogs, hyves, facebook en verstuur sms-berichten.
  • Stuur direct een email naar de Kamerleden en roep ze op om zich tegen de Israëlische oorlog uit te spreken. (Tot nu toe hebben meer dan 2000 mensen deze oproep verstuurd!)
  • Aansluitend op het protest bij de Tweede Kamer wordt op do. 8 januari tussen 16.00 en 17.00 uur een STILLE WAKE georganiseerd ter herdenking van de slachtoffers in Gaza. De wake vindt plaats op het Buitenhof in Den Haag, tussen de Israëlische ambassade en de Tweede Kamer.
  • Aanstaande zaterdag worden er lokale straatacties georganiseerd in o.a. Amsterdam, Groningen, Utrecht, Leiden en Rotterdam. Hou de site van de IS in de gaten voor de precieze gegevens.
  • Bezoek een van de Music for Gaza evenementen.
  • Blijf op de hoogte van meer acties van het landelijke platform.
  • Wil jouw organisatie zich ook aansluiten? Laat dat weten via: http://www.palestina-komitee.nl/contact
  • Protesteren kost geld! Doneer je bijdrage: giro 5579294 tav NPK, o.v.v. GAZA.
STOP DE AANVAL OP GAZA!

--- Stuur deze oproep door aan zoveel mogelijk mensen ---

Geen opmerkingen: