donderdag 15 januari 2009

Moszkowicz lijdt ook aan de israelische ziekte!

Bram Moszkowicz (berucht advocaat van joodse en/of israelische huize?) heeft aangifte gedaan tegen Harry van Bommel en Sadet Karabulut (beiden parlementsleden van de SP), omdat ze volgens hem, tijdens de demonstratie tegen de Israelische oorlogsmisdaden in de Gaza-strook (de Volkskrant heeft van het ANP overgenomen dat het een "pro-Hamasbetoging" was!) zouden hebben aangezet tot haat, discriminatie en geweld.

Moszkowicz zegt dat tijdens deze demonstratie ook bepaalde anti-joodse slogans geroepen werden en dat ze - door hiervan geen afstand te nemen - deze slogans tot de hunne gemaakt hebben. (de Volkskrant gisteren).

Het zal wel geen verschil maken, maar ik heb ook deelgenomen aan die demonstratie (en met mij duizenden anderen) en de gewraakte slogan niet gehoord. Wél een andere in het Arabisch waarin het woord "jood" voorkwam, maar het is mij niet bekend wat die betekende. Sterker nog, het zou best zo kunnen zijn dat in het Arabisch "jood" en "israeli" synoniem zijn (tenslotte beweert de propaganda van de staat Israel dat ook), net zoals de meeste Nederlanders ook niet lijken te weten dat Amerika en de USA lang niet naar hetzelfde verwijzen.

Het is duidelijk dat Moszkowicz ook besmet is met de israelische ziekte, net als het israelische régime, de Balkenbende en de gelijkgeschakelde Nederlandse pers. Het belangrijkste symptoom van die ziekte is het verliezen van het inzicht in oorzaak en gevolg, het vergeten van grondoorzaken en daardoor gevolgen zien als de oorzaak van een secundair gevolg.

Degenen die al 60 jaar oorlogsmisdaden en andere soorten geweld plegen in Palestina zijn degenen die aanzetten tot haat, discriminatie en geweld en zij zouden vervolgd moeten worden. Dat zijn niet de Palestijnen, maar de Israeli's, die menen - omdat een personage uit een oud sprookjesboek hun ooit een land beloofd heeft - het recht hebben om iedereen te verdrijven, uit te moorden of wat dan ook die hun fantasie in de weg staat.

Geen opmerkingen: