zaterdag 28 december 2013

De billen van de VS nog verder ontbloten?

Je zou denken dat de mensheid toch onderhand wel in de gaten heeft dat het oerdom is vertrouwen te hebben in de (politiek van de) Verengde Staten. Na alle voor hun wapen- en oliebelangen gevoerde koloniale oorlogen, waarbij een mensenleven (zeg maar: miljoenen mensenlevens) meer of minder geen enkele waarde heeft (hebben), zou je tenslotte toch ook intussen moeten weten dat hun beloftes en verzekeringen niets betekenen.

Daarom zou het ook niet meer dan normaal zijn om tenminste te controleren of het Nederlandse goud inderdaad nog aanwezig is, maar de Nederlandse Roverheid vindt dat niet noodzakelijk (zie de antwoorden van Gijsselbloem d.d. 23 januari 2013 bij de Handelingen der Tweede Kamer). Dat geeft tegelijk een goed beeld van de naïveteit (laat ik maar niet zeggen hoe ik dat zelf zou omschrijven) van de Haagse Bluffers. Waarschijnlijik zullen zij de laatsten zijn bij wie het doordringt dat de Fed een boevenbende is, die ("legaal" volgens de Verengdestaatse wetgeving, maar dat betekent niets) de hele wereldeconomie manipuleert volgens haar eigen agenda.

Het is goed dat er landen zijn die hun eigen goudreserves aanhouden en andere landen, zoals Duitsland, die hun goudreserves uit de Verengdestaten terughalen (zie de Volkskrant van 16 januari 2013). Dat heeft bovendien als positief gevolg dat de waarde van de dollar vermindert (zie Beurs van 27 augustus 2013), waardoor tevens de macht van de VS over de rest van de wereld afneemt. Dat kan alleen maar goed zijn voor de mensheid als geheel.

Er staat overigens een column in de De (Financiële) Telegraaf van bijna een jaar geleden (18 januari 2013) van de hand van Alex Sassen van Elsloo, waarin een aantal enge zaken worden aangehaald, ook over de Nederlandse goudreserves, waarvan 90% in de VS opgeslagen is (of althans ZOU moeten zijn). Houd er overigens rekening mee dat Alex bijna aan het eind "mits" gebruikt waar hij "tenzij" bedoelt.

Geen opmerkingen: