zondag 4 oktober 2020

Zou er toch eindelijk eens gedaan worden aan 'sportief' rijlawaai?

Vandaag werd ik wakker met een mij voorlopig (want nog niet definitief) zeer welkom nieuwtje: De gemeente Rotterdam wil gaan optreden tegen geluidsoverlast door sportwagens" (zie bij RTLnieuws van gisteren). Ook andere gemeentes (Amsterdam, Arnhem, Nijmegen, Dordrecht en Utrecht) overwegen de invoering van 'lawaaiflitsers' of 'patserbakmicrofoons'. 

Wat mij betreft mogen ze die dingen ook gaan gebruiken voor motoren, want -eerlijk gezegd- heb ik meer last van de herrie van motoren dan van sportwagens, zeker op zonnige dagen. En als er dan toch camera's en detectie-apparatuur wordt opgehangen kan er meteen ook een «stanksnuffelaar» bijgehangen worden, want een aanzienlijk deel van de motoren (en van de brommers en scooters) verspreidt een onaangename stank, die ongetwijfeld niet gezond zal zijn.

En daarnaast kan er dan tegelijk ook een snelheidsdetector bijgezet worden, want de meeste van die herriebakken rijden vér boven de maximaal toegestane snelheid, dat hoort kennelijk bij de sportieve uitstraling die de berijders/bestuurders van die decibelmonsters willen tentoonspreiden.

Geen opmerkingen: