maandag 18 april 2022

De Belastingdienst is er voor de grootgraaiers!

 De Volkskrant meldt dat de Belasting per juli (dus over 3 maanden al!) een compensatie wil gaan uitkeren aan "vermogende spaarders" (dus door het kapitalistische systeem gelegitimeerde boeven), naar aanleiding van een uitspraak van de Hoge Raad van 24 december (4 maanden geleden).

Intussen wordt er bepaald geen haast gemaakt met een compensatie voor de talloze onschuldige slachtoffers van het walgelijke toeslagenschandaal, terwijl die slachtoffers veel meer leed is aangedaan dan de grootgraaiers ooit van hun leven gevoeld kunnen hebben. Lees in Wikipedia een overzicht van deze toeslagenaffaire.

De verantwoordelijken bij de Belastingdienst zullen wel vanaf de val van het rattenkabinet (Rutte IV) kunnen rekenen op leuke baantjes bij hun grootgraaiende vriendjes.

Het lijkt me overigens meer dan nodig dat politici (en andere functionarissen) persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor de ellende die zij (vaak zelfs willens en wetens) veroorzaakt hebben.

Overigens, zouden de grootgraaiers zelfs gemerkt hebben dat er belasting ingehouden was in Box-3 - behalve op hun bankrekening? Denk daarbij aan gespuis zoals Lucian Grange van UMG (overigens pas sinds vorig jaar in Amsterdam genoteerd), die over verleden jaar 274,3 miljoen heeft gevangen.
Ik snap overigens niet hoe de Volkskrant dit soort grootgraaierij als "beloning" durft te omschrijving! Ook al is dat dan vermoedelijk gebruikelijk in die graaikringen...

Geen opmerkingen: