vrijdag 29 augustus 2008

Nederland - kromstaat!

Mevrouw Herfkens, vroeger minister, kreeg ten onrechte voor een bedrag van $ 280.000 aan huursubsidie van de Nederlandse overheid, omdat ze niet goed opgelet had (het ministerie trouwens ook niet!). Ze hoeft dit geld niet terug te betalen, maar in plaats daarvan gaat ze gedurende één jaar bij de Verenigde Naties (waar zij internationaal de aandacht moet vragen voor bestrijding van de armoede!) werken voor $ 1,00. (de Volkskrant van gisteren) Dat betekent in feite dat ze aan dat jaar $ 280.001 overhoudt.

Parlementariërs van de christenfundamentalistische respectievelijk nepsocialistische coalitiepartijen CDA en PvdA zijn duidelijk tevreden. Kathleen Ferrier (CDA - elke keer als ik die naam zie moet ik aan de legendarische alt van dezelfde naam denken): "Herfkens erkent haar deel en neemt haar verantwoordelijkheid." Mariëtte Hamer (PvdA-fractievoorzitter) vindt het "goed dat Herfkens dit gebaar maakt en ondubbelzinnig haar verantwoordelijkheid neemt".

Ik ben helemaal niet tevreden over deze walgelijke vertoning! Waarom hoeft een dergelijk persoon ten onrechte ontvangen huursubsidie niet terug te betalen? Mij zijn talloze gevallen bekend van mensen die met meer recht van spreken (lager geschoold bijv., of dement) wél ten onrechte ontvangen huursubsidie of zorgtoeslag moeten terugbetalen - terwijl het daarbij meestal slechts om enkele tientallen euri gaat!!!
Is dit wat in Nederland een rechtsstaat genoemd wordt? Kotsverdomze!

Zou mevrouw trouwens wel weten wat "armoede" inhoudt?

Geen opmerkingen: