dinsdag 19 augustus 2008

Nee, in Nederland hebben we geen censuur...

... daar censureert de pers zichzelf wel.

De Nederlandse pers, voor een groot deel drijvend op de bijgekleurde (of verkleurde?) berichten van het ANP, is zó vreselijk bang om uitgemaakt te worden voor 'linkse kerk' door de erfgenamen van Pim Fortuin, dat ze zichzelf bij voorbaat maar zo voorzichtig mogelijk opstelt. Je hoeft daarbij alleen maar te denken aan bijv. de kritiekloze wijze waarop geïnformeerd wordt over Israel of de ongenuanceerd positieve manier waarop het Nederlandse 'koningshuis' steevast volstrekt kritiekloos wordt beschreven alsof het over de meest superieure Übermenschen gaat.

Of zie mijn diverse artikelen over de eenzijdige manier waarop het sufferdje De Pers de werkelijkheid benadert, zoals mijn De Pers kapittelt het Nederlandse volk weer eens... van afgelopen 14 augustus.

Zo ook De Pers van vandaag, die een ruim bemeten artikel publiceert onder de titel De censuur deugt!, waarin een aantal Chinezen wordt geciteerd, die bijv. vinden dat het maar goed is dat de site van Amnesty International in China niet toegankelijk is. Die "domme Chineesjes" toch, die denken dat censuur goed is, dat is overduidelijk de boodschap. Nee, dan die "slimme Nederlanders", die niet eens in de gaten hebben dat hun nieuws door de Nederlandse media vrijwillig met een neoliberaal strijkijzer uit de plooi wordt gestreken...

Geen opmerkingen: