donderdag 14 augustus 2008

WildWest-mentaliteit grijpt om zich heen in Nederland

Het kon natuurlijk niet uitblijven dat de Nederlandse régimes van de laatste decennia steeds meer zouden overnemen van de leefwijze van de grote kapitalistische voorgangers in Washington. Wat 'de Amerikanen' ook maar doen,dat wordt op korte termijn bijna automatisch overgenomen in Nederland (en in grote delen van de rest van de Europese Unie).

En dan bedoel ik niet alleen de BurgerKing- en McDonald's-vreettenten, maar ook de oorlogen, en zelfs de leugens, waarmee die oorlogen de Verenigdestaatse bevolking in de maag gesplitst werden.

De laatste verworvenheid van de Verenigdestaatse barbarij die men in Nederland mogelijk wil invoeren is het stroomstootwapen (ook bekend als taser), waarmee aan agressieve verdachten een stroomstoot van 50.000 volt kan worden toegediend, die betrokkene tijdelijk verlamt. Amnesty International is het, op goede gronden, helemaal niet eens met het gebruik van dit "wapen", maar volgens een woordvoerder van de Raad van Hoofdcommissarissen zouden tasers minder verwondingen opleveren dan bijv. 'beanbags' of een hondebeet. (zie o.a. in NRC/Handelsblad van 11 augustus) En vermoedelijk krijg je van een nacht in een muggenrijke omgeving ook meer 'verwondingen'...

Zomaar een voorbeeld van de veiligheid van tasers... Gisteren is in Louisiana (USA) een politie-agent in staat van beschuldiging gesteld, omdat hij met zijn taser een geboeide en op de grond liggende arrestant door een aantal stroomstoten gedood had. (Brabants Dagblad van vandaag)

Op You-Tube zijn talloze filmpjes te vinden over het gebruik van tasers op weerloze burgers, zoals hier en hier, hier, hier en hier.

Geen opmerkingen: