maandag 7 januari 2002

Cultuur op zijn Nederlands

Ik had al nooit het idee dat het culturele leven in Nederland op een geweldig hoog niveau stond, maar nu blijkt zelfs dat het huwelijk van een prins onder cultuur (of natuurbehoud?) valt. Anders zou het Prins Bernhard Cultuurfonds toch zeker geen 280.000 gulden gestopt hebben in 1000 stoelen voor de prinselijke bruiloft (trouwens nog leuke stoeltjes: ƒ 280 per stuk, en ongetwijfeld nog met een royale korting!)?

Dit is in ieder geval een tip voor iedereen die gaat trouwen: voortaan niet meer zelf een zaal huren, maar subsidie aanvragen bij het Prins Bernhard Cultuurfonds! En misschien is een ander feestje (bijv. als je geslaagd bent voor je eindexamen HAVO of als je 50 wordt) ook wel subsidiabel.

Evengoed moet dit toch een klap zijn voor al die vrijwilligers die steeds weer huis-aan-huis bedelen om bijdragen voor dit fonds in de veronderstelling dat ze voor een goed doel collecteren.

Misschien wordt het tijd dat deze bedelclubs vóór hun collectes maar eens verantwoording moeten afleggen van hun inkomsten en uitgaven, zodat we weten wat er met ons geld gebeurt. Het geven van regels hiervoor lijkt me een leuke taak voor een échte regering (een die regeert), als we die nog eens ooit krijgen...

Geen opmerkingen: