vrijdag 25 november 2005

Kromme logica van gemeente Amsterdam

In de Metro van vandaag lees ik over een plannetje van de gemeente Amsterdam om -bij wijze van proef- een tramhalte te gaan verwarmen. De gemeente hoopt dat mensen daardoor meer gebruik zullen maken van het openbaar vervoer.

Ik vind dit een vrij zinloze gedachte. Er zijn immers veel meer tramhalten (en wat zijn ze van plan met de bushaltes?) dan ze ooit zullen willen verwarmen. Uiteindelijk zullen dus de drukste haltes misschien verwarmd gaan worden, maar juist op die haltes zijn er maar relatief weinig mensen die in zo'n hokje passen, terwijl ze daar bijna uit principe geterroriseerd worden door tabaksjunks die de lucht verpesten.

Het lijkt mij heel wat zinniger om eens iets te doen aan de verwarming in trams en metro's. Ik maak frequent gebruik van enkele metro- en (snel)tramlijnen, maar het komt maar al te vaak voor dat op o.a. lijn 50 (Isolatorweg - Gein) onverwarmde metrostellen worden ingezet (óók in de winter!), terwijl van de andere kant op lijn 51 (Centraal Station - Amstelveen) de hele zomer de verwarming zó heet staat, dat de haren van je benen schroeien als je bij de verwarmingselementen zit.

Geen opmerkingen: