zaterdag 19 november 2005

Nieuw voetbal!

Na een drukke week (en niet alleen voor mij) heb ik nu hopelijk weer enkele uurtjes over om wat kranten door te werken.

Een van de eerste dingen die op deze manier opvallen is -en ik weet niet of dat op zich goed is- is dat er diverse zaken zijn waarop ik besluit niet meer te reageren (misschien al teveel over gepraat met vrienden, of wellicht alweer achterhaald?).

Desalniettemin kan ik toch niet nalaten om even een zeer interessant alternatief voor het dure prof-voetbal te beschrijven, dat ikzelf (terwijl -of misschien wel omdat?- ik geen flauw benul heb van waar het bij foebbal om gaat) tussen duim en lippen heb bedacht.

De laatste tijd is er namelijk steeds weer sprake van de helfhaftigheid van coaches, en nu is ook Guus Hiddink (die onlangs ook al de held was van de Zuid-Koreaanse voetbalwereld) de held van Australië.

Het nieuwe voetbal zou, aangezien er tal van dergelijke heldhaftige coaches zijn, een aanzienlijke besparing kunnen betekenen. De kolossaal dure voetbalslaven kunnen in de WW gedumpt worden, het speelveld wordt verkleind en er worden twee coaches op elkaar losgelaten.

De twee coaches moeten -zonder hem met de hand aan te raken- om de bal 'vechten'. Bij het begin van het spel staan ze voor hun goals (die maar een beetje breder en hoger zijn dan de bal). De bal wordt automatisch op het veld gebracht, waarna de beide spelers moeten proberen hem in het tegendoel te krijgen.

Uiteraard wordt electronisch gecontroleerd of ze niet te vroeg op de bal afvliegen (strafpunt: een aantal strafpunten levert 1 doelpunt op voor de tegenpartij). En natuurlijk moet het spel, net als bij het gewone voetbal, sportief verlopen (laten struikelen e.d. is dus toegestaan).

Al het geld dat zo overblijft, kan dan gebruikt worden voor allerlei sportprojecten die Erika T. zo vreselijk belangrijk vindt (misschien mag ze wel een gedeelte gebruiken om haar eigen voorbeeldfunctie een beetje geloofwaardiger te maken)...

Geen opmerkingen: