woensdag 3 december 2008

Bush liegt eens een keer niet (althans niet helemaal)!

George W. Bush heeft zijn verantwoordelijkheid toegegeven voor de economische wereldcrisis, die in de VS veel banen en pensioenen kost. De beslissingen die tot de recessie leidden werden -stelt hij- echter al genomen voordat hij president werd [dat wil zeggen voordat hij zijn schrikbewind kon gaan voeren door gemanipuleerde verkiezingen; datzelfde truukje haalde hij in 2004 nog eens uit]. Dit gaf hij te kennen in een interview eergisteren met de Verenigdestaatse omroep ABC.

Hij heeft -dat beweert hij althans- het meeste spijt over de onjuiste informatie over de massavernietigingswapens van Saddam Hussein. Waar dat op slaat is mij een raadsel, want Hans Blix, wapeninspecteur van de Verenigde Naties, had al vóór de inval in Irak te kennen gegeven dat hem niets was gebleken van de aanwezigheid van massavernietigingswapens, die Bush tot het laatste moment heeft aangegeven als reden voor de aanval.
Zie het artikel False Pretenses (23 januari 2008) van het Center for Public Integrity over de leugens van Bush & Co, ook vóór de inval in Irak.

En dat de beslissingen die tot de recessie leidden al vóór zijn "presidentschap" [men leze: dictatuur] genomen werden, dat wil ik wel geloven. Die werden namelijk al geformuleerd in het "Project for the New American Century" [Plan voor de nieuwe Amerikaanse eeuw]. Lees het rapport Rebuilding America's Defenses: Strategy, Forces and Resources for a New Century van deze club, gepubliceerd in september 2000. Erg verhelderend is ook de principeverklaring (Statement of Principles) voor dit project, van 3 juni 1997, waaronder we de namen vinden van Jeb Bush, Dick Cheney, Donald Rumsfeld, Paul Wolfowitz, en nog een stel anderen uit de politieke hoek rond George W. Bush en zijn vader.

Geen opmerkingen: