maandag 29 december 2008

STOP DE AANVAL OP GAZA! (ingezonden mededeling)

STOP DE AANVAL OP GAZA!- Demonstratie zaterdag 3 januari 2009

Sinds afgelopen zaterdag voert Israel onophoudelijke bombardementen uit op de Gazastrook, aanvallen die tot de zwaarste behoren sinds 1967. Het leger, de politiek en de media spreken van een 'oorlog', alsof er van twee gelijke partijen sprake zou zijn.

In werkelijkheid bestookt een van de meest moderne militaire apparaten ter wereld, honderdduizenden weerloze burgers in een van de meest dichtbevolkte regio's op aarde. Op dit moment zijn in twee dagen tijd al ruim 300 Palestijnse mannen, vrouwen en kinderen omgekomen en zijn volgens Al-Jazeera ruim 1400 Palestijnse gewonden gevallen.

Velen vrezen dat dit de opmaat is voor een nog groter Israelisch offensief, versterkt door grondtroepen die zich verzamelen aan de grens. Sinds het begin van de aanval spreken de politieke en militaire leiders in Tel Aviv dan ook van 'slechts het begin'.

Deze verschrikking volgt op de aanhoudende Israelische blokkade van Gaza, die de Palestijnen al maandenlang in een wurggreep houdt. De bevolking is afgesneden van de toevoer van onder andere voedsel, water en energie, maar ook van medicijnen en medische apparatuur. Hierdoor is het aantal doden toegenomen en is de wanhoop groeiende.

Net als bij de aanval op Libanon in 2006, krijgt Israel alle ruimte van de VS om met haar bloedvergieten door te gaan, onder het mom van dezelfde 'oorlog tegen terrorisme' waarmee Afghanistan en Irak werden binnengevallen. Ook de Nederlandse regering is medeplichtig aan deze bloedige invasie, aangezien zij zich net als Washington weigert uit te spreken tegen Israels optreden en de bommenregen ondertussen toestaat.

Maar net als in 2006 blijft de wereld niet stil. Van de Arabische wereld tot New York, Londen en Amsterdam gingen sinds zaterdag al tienduizenden mensen de straat op. Gezien de onheilspellende vooruitzichten van deze invasie, staan ook komende dagen wereldwijd nieuwe protesten gepland.

Diverse organisaties in Nederland treffen op dit moment voorbereidingen voor een demonstratie op zaterdag 3 januari (waarschijnlijk in Amsterdam: de nadere details zullen snel volgen). Als medeinitiatiefnemer van dit protest roepen de Internationale Socialisten iedereen op deze dag alvast vrij te houden en zoveel mogelijk anderen nu reeds te informeren.

Hou onze blogpagina in de gaten voor de laatste updates! Daar vind je ook een filmpje van het protest dat afgelopen zaterdag plaatsvond op de Dam.

STOP DE AANVAL OP GAZA! -Demonstratie zaterdag 3 januari 2009


Stuur door aan zoveel mogelijk anderen

2 opmerkingen:

Unknown zei

Stop de aanval van Gaza wordt pas echt werkelijkheid als er ook wordt gestopt met de raketten en zelfmoordaanslagen in Israël. Als er een actie komt met als slogan 'Stop de wapenhandel tussen Gaza en Iran' loop ik voorop.

Dwarslezer zei

Zelfs de Israeli's hebben het niet eens over zelfmoordaanslagen, dus ik denk dat je om te beginnen die nu maar eens helemaal buiten beschouwing moet laten.

En voor wat die raketten betreft, zou ik je toch héél dringend willen aanraden om de geschiedenis van de staat Israel goed te bestuderen, de manier waarop de Palestijnen behandeld zijn door de Israeli's, en met name ook hoe het laatste bestand op 4 november 2008 door de Israeli's gebroken werd en NIET door Hamas.

Probeer de dingen in de juiste proporties te zien, en baseer je daarbij dus niet op de praatjes van Balkenende & Co. (je weet toch onderhand wel wat die waard zijn, nietwaar?), maar bijv op de nieuwsbulletins van de BBC World Service (radio), of BBC News en BBC World op televisie, of op de Israelische krant Ha'aretz, dan begrijp je misschien wat beter waarom het absurd is eisen te stellen aan Hamas, terwijl Israel zich al tientallen jaren niet van de Verenigde Naties aantrekt en oorlogsmisdaden pleegt (volgens de definities van de Conventies van Genève).