zondag 23 december 2007

Boze geesten

Eerlijk gezegd heb ik nooit begrepen, waarom mensen (althans in Nederland) op hetzelfde moment waarop ze iedereen een gelukkig nieuwjaar wensen, een op oorlog lijkende situatie creëren. Het geknal van het vuurwerk is niet van de lucht, de rotjes vliegen in het rond en de straten stinken naar kruitdamp.

Vandaag vertelde een vriend me echter dat dat vuurwerk bedoeld is om de boze geesten af te schrikken. Het lijkt me vreemd dat dit meer is dan simpel bijgeloof, maar omdat ik nog nooit bekeken heb of het al dan niet werkt, wil ik voor de overgang naar 2008 één ding met jullie afspreken: we steken nog één keer vuurwerk af, en als daarna de boze geesten van de wereld (de Georges Bush, de Tony's Blair, de Berlusconi's en de Sarkozy's, de Balkenbendes, alle monarchieën en alle erfgenamen van fascisten -zoals José María Aznar- en iedereen met fascistische of fascistoïde ideeën -zoals de Duitse minister van binnenlandse zaken Wolfgang Schäuble-) niet van de aardbodem verdwenen zijn of tenminste hun macht zijn kwijtgeraakt, is dit de laatste keer geweest dat er vuurwerk afgestoken wordt. Accoord?

1 opmerking:

Anoniem zei

helluppie helluppie

eh, misschien zou het helpen als dat oud-nieuw burgeroorlogje wordt aan- en afgestoken in de direkte nabijheid van de woonhuizen van voornoemde draken (wie niks te verbergen heeft, hoeft zich toch nergens druk over te maken) - mogelijk daarbij ontstaande brandjes worden geblust met zwart goud (de vloeibare vorm daarvan natuurlijk, want we gaan niet met stenen gooien) - en nou niet gaan zeuren over het milieu, want dat astmatisch begaafden twee dagen de straat niet op kunnen, daar hoor je ook niemand over (netzomin als over de verstoring van het nachtelijk deel van het leefklimaat gedurende de maanden voor de uiteindelijke nachtslag).