dinsdag 18 december 2007

Welk land wordt het eerste aangevallen? Iran of Venezuela?

Het moet intussen iedereen wel duidelijk zijn dat George W. Bush geen ezel is, anders zou hij zich niet twee keer (in Afghanistan en in Irak) aan dezelfde spreekwoordelijke steen gestoten hebben als zijn voorgangers o.a. in Cuba (Varkensbaai) en in Vietnam deden. George lijkt zelfs hard op weg te zijn om de spreekwoordelijke niet-ezel in overtreffende trap te worden, want hij is niet tevreden met zijn mislukte koloniale oorlogen in Afghanistan en Irak. Hij is al hard bezig met ervoor te zorgen dat Iran binnenkort wordt aangevallen, er liggen al plannetjes in de kast voor een inval in Cuba na het overlijden van Fidel Castro en de campagne voor een aanval op Venezuela is ook al in volle gang.

Zie voor de propagandistische voorbereiding terzake van Venezuela het volgende filmpje, waarin een stelletje mannen met braaf-christelijke koppen en met al de verdiende strop een mooie stropdas om hun hals de ene leugen aan de andere eventuele mits-ige en misschien-ige mogelijkheid knopen om maar aan te tonen dat de Venezolaanse president Hugo Chávez minstens intiem bevriend is met de vroegere CIA-strijdmakkers van Al Q'aida:

Probeer wel goed bij de woordkeus van de stropdassen te blijven, en houd eens in de gaten met hoeveel slagen om de arm ze proberen hun mogelijke scenario te 'bewijzen', wanneer ze natuurlijk niet ronduit liegen, zoals die jonge journalist, die beweert dat de persvrijheid in Venezuela gemuilkorfd is en dat Hugo Chávez zichzelf voor eeuwig de macht toegemeten heeft (wat juist onlangs bij een referendum door de Venezolaanse bevolking weggestemd werd).

Het is ook schandalig hoe Venezuela beticht wordt van verkiezingsfraude, terwijl George W. Bush juist twee keer door fraude en manipulatie tot president gekozen werd; terwijl ook de laatste verkiezingen in het geprezen Mexico behoorlijk vervalst zijn. Lees daarover mijn artikel
Democratie op z'n Mexicaans van 17 september 2006.

Geen opmerkingen: