woensdag 1 mei 2013

DANK aan alle slimme mensen in Assen en Maastricht en elders...

Het valt nog best mee met de intelligentie van de Nederlandse bevolking. Zelfs in een toch behoorlijke stad als Maastricht lukte het niet om voldoende mensen bij elkaar te krijgen om Hare Koninklijke Bea en Willem A. (+ Mínima) de indruk te geven dat de hele bevolking het tenenkrommende "Koningslied" (zeg maar: ON-lied) zou meezingen. (zie Het Parool van gisteren.) En dat wil wat zeggen, want met een beetje handige camera-standpunten is die indruk toch gemakkelijk genoeg te suggereren!

Als nu al die slimme niet-"zingers" ook nog eens hun handtekening zouden zetten (voorzover ze dat nog niet gedaan hebben) onder de petitie over het "Salaris van de koning", dan kan de Tweede Kamer binnenkort weer eens over iets positiefs discussiëren in plaats van over het nog verder uitpersen van de Nederlandse bevolking en het verder uitkleden van de Gezondheidszorg, de Sociale Zekerheid, de Cultuur en het Onderwijs...

1 opmerking:

Willem Wejes zei

De drogist vroeg me "of ik nog gekeken had".

Mijn reactie: "ja, een stukje"... "van iemand die in 2 jaar meer geld bijeen harkt dan een metselaar in zijn hele leven bij elkaar kan verdienen verwacht ik dat hij of zij minimaal een politiek correcte speech uit zijn hoofd kan leren."

Mijn tenen gingen er krom van staan, dus ik heb het niet uitgekeken.

allen gegroet,
Willem Wejes