donderdag 2 mei 2013

Maar... hoe vrij zijn we nou eigenlijk?

De laatste dagen hoor ik op de radio regelmatig dat we "op 5 mei vieren [...] dat we vrij zijn". Maar, in hoeverre klopt dat wel?

Inderdaad, het Derde Rijk is verslagen en er worden niet meer systematisch joden, communisten en homo's vermoord. Maar desondanks worden er nog steeds homo's gediscrimineerd en mishandeld; en in plaats van joden worden nu in Nederland Turken, Marokkanen en andere buitenlanders gediscrimineerd, en zelfs strafrechtelijk vervolgd omdat ze illegaal in Nederland zijn (met de enthousiaste steun van de PVV, de Partij voor de "Vrijheid").

De Nederlandse bevolking wordt inderdaad niet meer uitgeperst voor de oorlogen van Hitler, maar nu moeten we weer enorm veel belasting betalen voor de oorlogsindustrie van Bush, Obama en hoe die Verenigdestaatse opperhoofden verder ook mogen heten, en voor onze bijdragen aan het Vreemdelingenlegioen van de VS (de NAVO); en trouwens ook voor de speeltjes van het Nederlandse Ministerie van Oorlog, de JSF. Ook is er de laatste jaren, dankzij de  steun van de diverse Balkenende-régimes (met als enige tegenstanders in het Parlement de SP en GroenLinks!) voor de Bushiaanse oorlog in Afghanistan, een aantal Nederlandse soldaten opgeofferd en zijn er (mede door Nederlandse soldaten) talloze Afghaanse burgers vermoord, omdat -zoals toenmalige Minister van Oorlog Kamp indertijd zei- het nu eenmaal moeilijk is om in Afghanistan het verschil te zien tussen "terroristen" (nieuwspraak voor "verzetsstrijders") en burgers...

Ook worden we nog steeds driftig uitgeperst, omdat de nieuwe dictatuur van de Europese Unie (het Vierde Rijk?) vindt dat het begrotingstekort niet hoger mag zijn dan 3% - en de door het Nederlandse volk "democratisch" gekozen Haagse PVVDA-tirannie doet daar vrolijk aan mee, onder leiding van de nepsocialisten van de PvdA en de nepliberalen van de VVD. Voor de Brusselse eisen worden door die Haagse Bluffers de Sociale Zekerheid, de gezondheidszorg, de ouderenzorg, het onderwijs, de cultuur en de veiligheid uitgekleed, en wordt het milieu opgeofferd aan de belangen van de aandeelhouders van de auto- en olie-industrie (waaronder niet te vergeten hare Koninklijke Bea en haar familie).

En uiteindelijk worden we (via de EU) nu toch nog steeds, net als onder Hitler, geregeerd vanuit Berlijn. Tegenwoordig hoeft dat niet meer gewapenderhand: de neokapitalistische Haagse Roverheden zorgen er wel voor dat we precies doen wat de EU wil. Door de verslechteringen in het onderwijs, door de dagvullende onzin-TV (die alleen tot verstrooiing dient, en dus het denken belemmert) en gemanipuleerde nieuwsbulletins van het NOS-journaal en zogenaamde actualiteitenprogramma's, alsmede de gelijkgeschakelde pers met de zwaar bijgekleurde berichtgeving van met name het ANP (Algemeen Nederlandse Propagandabureau), beseft een groot deel van de Nederlandse bevolking niet meer hoe zij misbruikt wordt.

Is dat de "vrijheid" die we op 5 mei moeten herdenken? 

Geen opmerkingen: