zondag 11 december 2005

Nog net geen blauwe ogen in Den Haag...

In het NRC/Handelsblad van gisteren wordt melding gemaakt van het feit dat het balkenkabinetje toch nog overeenstemming heeft bereikt over een prijscompensatie voor de hoge energieprijzen, zij het een veel beperktere compensatie dan voorgesteld was.

Er wordt nu een bedrag van 35 miljoen aan de gemeenten gegeven, die het dan in het kader van de bijzondere bijstand kunnen uitkeren aan mensen die in de problemen komen door de hoge energieprijzen. NRC/Handelsblad heeft dat 'kunnen' niet voor niets toegevoegd, want het moge duidelijk zijn dat dit geld niet noodzakelijk terecht hoeft te komen bij degenen die het het hardste nodig hebben.

De gemeenten hebben de laatste jaren tal van taken op hun bordje gekregen, terwijl ze anderzijds op diverse punten gekort worden door Den Haag. Ik ben daarom bang dat het met dit geld al net zo zal gaan als met de nu al uitgekeerde 'zorgtoeslag', die bij de armsten al lang op zal zijn, voordat de zorgverziekingspremie moet worden betaald.

Minus-ter Zalm was eigenlijk helemaal niet bereid ook maar enige compensatie te betalen (alsof het zijn eigen geld was, kotsverdomhem!), want volgens hem gaat de koopkracht volgend jaar omhoog. Hij is dan vermoedelijk wel de enige die zijn leugens gelooft, maar intussen trekt hij wél aan een aantal touwtjes.

Het grootste schandaal blijf ik echter vinden, dat de belachelijke koppeling van de aardgasprijs aan de aardolieprijs gehandhaafd blijft.

Geen opmerkingen: