woensdag 14 december 2005

Paranoia-bevordering (vervolg) (?)

De Metro meldde vandaag nog (op de voorpagina!) dat in Duitsland dit jaar meer dan 1.000 (duizend) mensen moslim geworden waren. Verder werd ook nog aangegeven dat van de 3,2 miljoen moslims in Duitsland er bijna 15.000 van Duitse afkomst zijn. Ze zijn over het algemeen goed opgeleid en hebben een goede baan, terwijl 2/3 van hen vrouwelijk is.

Wat is de bedoeling van een dergelijk bericht? Is het om ons duidelijk te maken dat moslims niet zo 'achterlijk' zijn als sommigen ons willen laten denken? Tenslotte, als goed opgeleide mensen er voor kiezen om zich tot de islam te bekeren, mag je veronderstellen dat ze dit gedaan hebben na er goed over nagedacht te hebben.

Van de andere kant, er wordt in de media in Nederland ook niet gemeld hoeveel abonnees Der Spiegel erbij gekregen heeft of met hoeveel het aantal jeugdleden van een bekende Duitse voetbalclub (noem er maar een, ik ken er geen) gestegen of gedaald is.

Ik vrees daarom ernaar te moeten neigen dit berichtje te beschouwen als een poging om ons bang te maken voor de -door sommigen benadrukte- steeds grotere dreiging van de islam (die tenslotte maar al te vaak als synoniem met terrorisme wordt beschouwd) - hóógst kwalijk dus!

Geen opmerkingen: