vrijdag 13 januari 2006

Bush destabiliseert Latijns-Amerika

Spanje heeft van de VS te horen gekregen dat de 12 aan Venezuela verkochte vliegtuigen niet voorzien mogen zijn van Verenigdestaatse technologie, omdat (ik citeer uit mijn hoofd, want ik heb het nieuws net op Radio Nacional de España gehoord) "Hugo Chávez de stabiliteit in Latijns-Amerika heeft gedestabiliseerd".

Mogen we even herinneren aan de al decennia durende boycot van Cuba, aan de door de CIA (met goedkeuring van 'Tricky Dicky' Richard Nixon en Henry Killinger) uitgelokte en gesteunde staatsgreep in Chili, aan de niet al te stiekeme steun aan de Venezolaanse oppositie?

Mogen we verder ook nog even herinneren aan de manier waarop de VS o.a. Irak, Iran, Noord-Korea (niet die dat landen nou bepaald frisse régimes hebben) in de ellende of tenminste onder druk zet, of bijv. Afghanistan, waar ze zelf de basis gelegd hebben voor de macht van Al Q'aida en de Taliban (ik weet dat ik hier vaak op terugkom, maar het belang van dit feit kan dan ook nauwelijks voldoende benadrukt worden).

Daarnaast wordt door het Verenigdestaatse régime ook nog eens gezorgd voor de nodige spanningen in Europa door de voortdurende druk die wordt uitgeoefend op de Europese regeringen om deel te nemen aan de Verenigdestaatse militaire avonturen, waarbij uiteraard het tegen elkaar uitspelen van het "oude Europa" -het deel dat genoeg heeft van militaire machtsspelletjes- en het "nieuwe Europa" -het voormalige 'oostblok', dat maar al te graag mee wil delen in de zegeningen van het kapitalisme- (ze beseffen nog niet dat het kapitalisme werkelijk geen paradijs is) met man en rat wordt uitgeoefend...

Kortom, als er één natie is die zorgt voor instabiliteit in de wereld, dan is het wel de VS!

Geen opmerkingen: